Eveniment

Rotaru, Rusu si Urdareanu semneaza peste o saptamana contractul de 78 mil. euro pentru Biblioteca Nationala

27.08.2008, 18:32 68

Ministerul Culturii va semna saptamana viitoare cu consortiul format din Rotary Constructii, Rombet si UTI Instal Construct contractul de 64,3 mil. euro fara TVA (circa 78 mil. euro cu TVA) , pentru reabilitarea noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR) din zona Unirii din Bucuresti, a anuntat ieri ministrul de resort Adrian Iorgulescu.
Ministrul a mentionat ca acest consortiu a castigat licitatia in defavoarea societatii Edificia Carpati. Potrivit lui Iorgulescu, Edificia Carpati a contestat licitatia, insa dupa analizare contestatia a fost respinsa.
In aceste conditii, contractul pentru reabilitarea noului sediu al BNR, inceput in anul 1986, va fi atribuit, pe 2 septembrie.
Rotary Constructii, controlata de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru, deruleaza mai multe proiecte, printre care si o investitie de circa 100 mil. euro pentru dezvoltarea unei cladiri de birouri cu 32 de etaje si o inaltime de 125 de metri, amplasata in zona Pipera, dar si ansamblul rezidential Belvedere Baneasa (o investitie de 90 mil. euro). De asemenea, compania va construi circa 2.000 de apartamente in sectorul 5 al Capitalei, pentru angajatii Ministerului Apararii, in cadrul unui parteneriat public-privat. Valoarea totala a investitiei este de 210 mil. euro, contributia Rotary Constructii ridicandu-se la 120 mil. euro. Firma Rombet, specializata in executie de constructii civile si industriale, betoane, mortare, prefabricate si asfalt, este detinuta de omul de afaceri bacauan Costica Rusu, care figureaza in topul celor mai bogati romani realizat de revista Capital cu o avere estimata la 40 - 45 mil. euro.
Compania UTI Instal Construct Bucuresti este membra a grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.
Fondurile provin dintr-un imprumut de peste
200 mil. euro, pe care Guvernul l-a accesat la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Durata de executie a lucrarilor este de 30 de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO