Eveniment

S-a redus cu 40% suprafaţa de spaţii industriale tranzacţionată în acest an

S-a redus cu 40% suprafaţa de spaţii industriale tranzacţionată în acest an

Autor: Cristina Cuncea

13.11.2012, 00:04 207

Suprafaţa de spaţii industriale închi­riate în România în primele nouă luni s-a redus cu aproape 40% faţă de perioada si­milară a anului trecut, potrivit unui studiu al Jones Lang LaSalle.

Astfel, în perioada ianuarie-septembrie au fost închiriate spaţii industriale tota­lizând aproximativ 75.000 mp, din care 76% în stocul modern. În perioada similară a anului trecut, companiile au închiriat 120.000 mp, din care 86% spaţii moderne.

Cele mai importante tranzacţii cu spaţii industriale au fost realizate în acest an de companiile DB Schencker/Romtrans în Phoenix Logistics Park, Rhein Vision în Ploieşti West Park şi Dachser, tot în Plo­ieşti. Oferta nouă pe piaţă se menţine la un nivel extrem de redus, în Bucureşti activi­tatea de construcţie speculativă a spaţiilor industriale fiind în continuare limitată.

Proiectele aflate în construcţie în prezent sunt fie preînchiriate, fie dezvoltate la cerere. Cele mai importante unităţi cu spaţii industriale finalizate în trimestrul al treilea în România totalizează 45.000 de metri pătraţi. Alţi aproape 40.000 metri pătraţi sunt în construcţie.

Chiriile spaţiilor industriale au scăzut uşor, ajungând până la nivelul mediu de 3,8-4 euro/mp/lună. Chiriile spaţiilor dedicate in­dustriei uşoare sunt de 3,5-4,25 euro/mp/lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO