Eveniment

Se ridică obligativitatea prezentării certificatului verde la magazin? Răspunsul lui Rafila

Se ridică obligativitatea prezentării certificatului verde la magazin? Răspunsul lui Rafila

Autor: Laura Buciu

04.12.2021, 12:01 158493

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că a văzut, în această perioadă, oameni lipsiţi de responsabilitate, care se înghesuiau la concert sau la manifestări în aer lliber, astfel că discuţia despre eliminarea obligativităţii certificatului verde la intrarea în magazine nu a fost încă discutată.

Întrebat dacă va fi eliminată obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în magazine, în această perioadă, pentru că urmează sărbătorile şi oamenii au nevoie să meargă să îşi facă toate cumpărăturile, Alexandru Rafila a spus că are alte îngrijorări în privinţa aceasta.

„O să vedem care este situaţia. Îngrijorarea mea – şi trebuie să discutăm dacă vrem să fim corecţi – este că dumneavoastră discutaţi despre certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate al unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber la care oamenii nu purtau mască şi lucrul acesta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos şi pentru lucrul acesta trebuie să lucrăm cu toţii”, a spus ministrul Sănătăţii.

În prezent, în mall, la magazinele alimentare nu se poate intra decât pe baza certificatului verde, adică vaccinat sau trecut prin boală, însă în afara mallului se poate intra la maginele alimentare doar cu mască, respectând regulile sanitare. La orice alt magazin sau operator care comercializează alte produse, exceptând farmaciile, se intră cu certificat verde.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: