Eveniment

Secetă în China pentru giganţii americani din consultanţă: Cele mai puternice firme de consultanţă din SUA se luptă să atragă afaceri în China, în condiţiile în care raidurile Beijingului în materie de securitate naţională sperie clienţii locali, iar investitorii globali se retrag de la încheierea de tranzacţii

Secetă în China pentru giganţii americani din...

Autor: Ştefan Stan

23.07.2023, 15:46 1856

Cele mai importante firme de consultanţă din SUA se luptă să atragă afaceri în China, în condiţiile în care raidurile Beijingului în materie de securitate naţională sperie clienţii locali, iar investitorii globali se retrag de la încheierea de tranzacţii în această ţară, scrie FT. 

Firma de consultanţă în management Bain le spune noilor angajaţi din China să aştepte până în 2025 pentru a-şi începe activitatea, în timp ce aproximativ jumătate din personalul McKinsey nu are proiecte plătite de clienţi la care să lucreze. Echipa din China a Boston Consulting Group a organizat sesiuni de strategie privind modul de relansare a activităţii sale în declin, potrivit unei jumătăţi de duzină de persoane apropiate firmelor.

În luna mai, serviciile de securitate de stat din China au declarat că investighează industria pentru periclitarea securităţii naţionale, după ce au efectuat raiduri la biroul Bain din Shanghai şi la Capvision, specializată în conectarea consultanţilor în management şi a investitorilor cu o reţea de 450.000 de experţi.

Neavând suficient de mult de lucru pentru echipele lor existente, toate cele trei firme americane de consultanţă în management de top întârzie datele de începere a noilor recruţi, lăsându-i pe noii consultanţi să îşi perfecţioneze competenţele, să obţină o diplomă suplimentară sau să călătorească în timp ce aşteaptă, au declarat persoanele menţionate.

Atunci când BCG China nu a reuşit să îndeplinească proiecţiile interne privind veniturile în prima jumătate a anului, directorii au început să elaboreze strategii privind modul de redresare a propriei afaceri în a doua jumătate a anului, potrivit unor persoane din cadrul grupului.

McKinsey se luptă, de asemenea, să obţină noi proiecte, mulţi angajaţi lucrând la propuneri sau la alte lucrări care nu pot fi facturate clienţilor, au declarat trei persoane apropiate firmei. "Să fii la McKinsey China se simte ca şi cum ai fi pe o navă care se scufundă", a declarat un consultant junior.

McKinsey a declarat pentru Financial Times că are o "rezervă solidă de clienţi şi de recrutare" în China. BCG nu a răspuns la solicitările de comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO