Eveniment

Sediul Delegatiei CE, vandut pentru 7 mil. euro

02.06.2006, 00:00 11

Ansamblul de birouri Jules Michelet din Bucuresti, unde se afla sediul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, a fost achizitionat de compania britanica de investitii imobiliare Equest Balkan Properties, pentru sapte milioane de euro, informeaza reprezentantii Equest.

Ansamblul era detinut de familia britanica Hackmey si de companiile de investitii imobiliare controlate de aceasta. Cu o suprafata de aproximativ 4.130 mp, in doua cladiri separate, ansamblul respecta standardele clasei B si a fost finalizat in 2003. Tranzactia a inclus si un teren cu o suprafata de 310 mp, pentru o potentiala dezvoltare.

Cladirea detinuta de firma Hackmey, o afacere de familie specializata in investitii imobiliare, reprezinta actualul sediu central al Comisiei Europene in Romania. Contractul de inchiriere cu Comisia Europeana va fi revizuit in ianuarie 2008, cand Equest Balkan Properties va incerca sa prelungeasca acordul si sa stabileasca chiria in euro, pentru a elimina orice risc valutar in privinta veniturilor atrase din inchirierea spatiilor. In prezent, chiria este platita in dolari si reprezinta echivalentul a 11,7 euro/ mp. Tranzactia ofera un randament de 8,82%, iar reprezentantii Equest estimeaza ca nivelul randamentului va creste, pe fondul noilor contracte de inchiriere valabile din ianuarie 2008.

In luna martie, britanicii de la Equest au mai cumparat de la grupul de firme Moldova, controlat de Danut Prisecariu, centrul comercial Moldova din Iasi, pentru 34,5 mil. euro.

In Bucuresti, compania detine inca o cladire de birouri, Domenii Office Building, cumparata in martie 2006, cu 4,75 mil. euro. Equest Balkan Properties are proprietati comerciale, industriale si de birouri in mai multe state din regiune. Compania a anuntat, in luna martie, ca va aloca peste 400 mil. euro pentru dezvoltarea de proiecte comerciale, de retail si industriale in zona Balcanilor, cu prioritate in Romania si in Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO