Eveniment

Sefii West Bank asteapta avizul

18.03.2003, 00:00 105

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar trebui sa primeasca in cel mult o saptamana, practic pana la Adunarea Generala a Actionarilor  din 26 martie, documentatia completa pentru avizarea noii conducerii a West Bank, dupa numirea acesteia la sfarsitul lunii februarie.
Dupa cateva lupte de culise in prima parte a anului, italienii de la San Paolo IMI, actionarul majoritar al West Bank, i-au propus la conducerea West Bank pe Marco Capellini (director general ) si pe Ioan Mihail Anca (director general adjunct). De fapt, Anca a fost vicepresedinte al bancii si anterior preluarii controlului de catre italienii, in 2001.
In timp ce noua conducere a bancii isi pune la punct ultimele documente pentru a primi avizul de la Banca Nationala, la o parte din fostii si actualii sefi le sunt in continuare solicitate informatii de catre Inspectoratul General al Politiei, directia economica, cu privire la cazul sucursalei din Bucuresti a West Bank, potrivit unor surse bancare. Anul trecut, directorul acestei sucursale, Florin Berbec a fost initial cercetat si ulterior arestat pentru acordarea unor credite fara garantie bancara si pentru emiterea de scrisori de garantie care au adus bancii pagube de peste 300 miliarde de lei.
"Tot ce mi s-a solicitat de-a lungul timpului, si de altfel mi s-a parut si normal, au fost doar informatii despre procedurile de lucru din West Bank", a declarat pentru Ziarul Financiar Ioan Mihail Anca, directorul general adjunct si partea romana in conducerea bancii aradene.
West Bank a fost preluata in 2001 de grupul italian Cardine Banca, care in 2002 a fuzinat cu cel de-al treia grup bancar italian San Paolo IMI. Italienii detin acum un pachet de peste 72% din actiuni, celalalt actionar semnificativ fiind societatea de investitii financiare (SIF) Banat Crisana care detine un pachet de 22% din banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO