Eveniment

Seres si scandalul Alro, de la Basescu la Stolojan

01.02.2007, 19:13 47

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres s-a prezentat ieri la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiat in dosarul privatizarilor unor societati comerciale, el declarand ca spera sa vada probele din dosar.
Intebat de jurnalisti despre biletul care i-a fost transmis de presedintele Traian Basescu pe tema ALRO Slatina, fostul ministru al Economiei a spus ca la vremea respectiva "l-a primit, l-a citit si nu i-a dat curs". In contextul actual privind scandalurile biletelor transmise intre autoritati ale statului, a adaugat Seres, "ce s-a intamplat atunci si acum" reprezinta o stare de anormalitate, el referindu-se la incercarea de acordare de favoruri in mod discretionar unor firme.
Seres, a declarat marti seara, intr-o emisiune televizata ca in perioada in care era ministru, s-a intalnit de "suficient de multe ori" cu Theodor Stolojan, iar acesta a fost primul care a deschis subiectul ALRO, inaintea presedintelui Traian Basescu.
"M-am intalnit cu consilierul prezidential Theodor Stolojan de suficient de multe ori, atat la minister cat si la Cotroceni, unde am discutat pe probleme economice, de piata energiei, de reglementari, si de marii consumatori, inclusiv pomenindu-se numele ALRO", a declarat Codrut Seres. El a tinut sa precizeze ca prima intalnire cu Stolojan a avut loc in 2005, la minister.
"Practic, discutia despre ALRO era la sfarsitul discutiilor. Mai intai intram in discutii despre reglementari, viziune, strategii, iar la sfarsit se aborda si aceasta problema. Se spunea: Domnule, si ce facem cu marii consumatori, cum e, cum ar fi?", a mai precizat conservatorul Seres.
In plus, fostul ministru al Economiei a mentionat ca, in discutiile avute cu Theodor Stolojan, acesta "nu a pomenit de nicio alta companie, mare consumator de energie din Romania, desi sunt 10 astfel de societati care pot fi in orice discutie".
Intrebat daca a simtit ca Theodor Stolojan a exercitat presiuni asupra sa, prin discutiile pe tema ALRO, fostul ministru Codrut Seres a spus ca presiunile erau in sensul "rezolvarii unor probleme", iar faptul ca acestea veneau de la consilierul presedintelui Traian Basescu, "era suficient".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO