Eveniment

Somajul loveste in zone industrializate si companii romanesti

30.07.2009, 19:10 45

Peste 1.800 de angajati ai unor companii din judetul Prahova vor fi disponibilizati in trimestrul al treilea al acestui an, principalele domenii vizate fiind constructiile, transporturile si industria alimentara, potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, citate de Mediafax. Prahova este una dintre cele mai industrializate zone din tara, aici fiind localizate mari companii precum Petrom, Lukoil, Unilever sau Coca-Cola, dar si multe firme romanesti de productie.

In ultimele zile a fost anuntat un numar similar de disponibilizari in retailul alimentar si de fashion, alte sectoare lovite de inrautatirea conditiilor economice din acest an: retelele romanesti PIC si Leonardo au renuntat la aproape 2.000 de angajati pentru a contracara declinul consumului, acestea fiind cele mai mari restructurari din cele doua domenii.

"Multi s-au grabit sa obtina volume de vanzari foarte mari pentru a acumula cifra de afaceri si pentru a obtine profit, de aceea s-au aruncat in primul mall care le-a iesit in cale", spune despre retailerii locali de fashion Maria Grapini, administratorul producatorului Pasmatex, care a inchis doua dintre magazinele sale din Baia Mare si Timisoara. Retelele locale sau cele operate de companii romanesti sunt primele care au luat masuri mai dure, taind din efectivele de personal sau restrangand suprafetele de vanzare.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO