Eveniment

Spania va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea impactului economic al pandemiei de COVID-19

Spania va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea...

Autor: Otilia Serescu

18.03.2020, 05:59 39

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat, marţi, că guvernul său a aprobat un pachet de ajutor de 200 de miliarde de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru combaterea impactului economic al pandemiei de coronavirus, anunţă CNN.

„Trebuie să luptăm cu acest virus pe frontul economic, pentru a câştiga împotriva lui. De asemenea, trebuie să ne protejăm locurile de muncă, companiile şi familiile cu un scut social şi economic, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă. De aceea, astăzi (marţi - n.red.), am aprobat un decret foarte important, cel mai mare care a fost aprobat vreodată în istoria democraţiei noastre”, a spus şeful Executivului spaniol.

Din această sumă, 600 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru servicii sociale de bază, cu un accent special pe asistenţa medicală pentru vârstnici şi alte grupuri vulnerabile.

De asemenea, guvernul facilitează protecţia furnizorilor de apă, energie electrică şi comunicaţii.

Pe planul industriei, Sanchez a promis că muncitorii independenţi ar putea primi subvenţii. El a făcut apel la proprietarii de afaceri să nu concedieze angajaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO