Eveniment

Statistica va introduce noi indicatori pentru nivelul de trai

09.07.2003, 00:00 82



Institutul National de Statistica (INS) va introduce, pana la sfarsitul anului, indicatori statistici suplimentari pe baza carora va fi caracterizat nivelul de trai al populatiei, a declarat, marti, noul presedinte al institutiei, Clementina Ivan-Ungureanu.



"Incercam sa imbunatatim ancheta pe care o efectuam pentru a stabili gradul de saracie a populatiei prin formularea unor noi intrebari si prin identificarea unei game mai largi de indicatori statistici", a spus Ungureanu.



Ea a precizat ca, deocamdata, nu doreste insa sa prezinte detalii in acest sens.



Printre obiectivele stabilite de Institutul National de Statistica pentru perioada 2003 - 2006 se mai numara reducerea perioadei de prelucrare a datelor statistice, redactarea unui registru al exploatatiilor agricole pe baza rezultatelor recensamantului general agricol, elaborarea publicatiilor judetene si regionale lunare cu informatii statistice teritoriale, continuarea procesului de integrare a sistemului statistic romanesc in cel european.



Clementina Ivan-Ungureanu a fost numita printr-o decizie semnata luni de premierul Adrian Nastase in functia de presedinte al Institutului National de Statistica, dupa ce fostul presedinte al institutiei, Aurel Camara, si-a dat demisia.



Clementina Ivan-Ungureanu, in varsta de 46 ani, a ocupat, incepand din septembrie 2002, functia de vicepresedinte al INS, post care, din aceasta saptamana, va fi detinut de Constantin Secareanu, conferentiar universitar doctor la Universitatea Romano-Americana pe probleme de statistica economica si fost controlor financiar in Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi.



Fostru presedinte, Aurel Camara, si-a depus demisia, nemultumit de criticile forumulate de unii reprezentanti ai Guvernului fata de modul de organizare a recensamantului agricol. El a declarat ca s-a prezentat la sedinta de saptamana trecuta a Guvernului incercand sa discute personal cu premierul pentru a intelege motivele care au determinat criticile fata de activitatea sa, dar a fost obligat sa ramana intr-una din camerele de asteptare ale Palatului Victoria, fara sa reuseasca sa aiba o intrevedere cu seful Executivului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO