Eveniment

Statiunea Neptun se bate cu Mamaia la numarul de turisti

Statiunea Neptun se bate cu Mamaia la numarul de turisti

Turistii straini au o pondere de circa 5%

02.08.2009, 19:10 723

Aproape 125.000 de turisti au fost cazati in weekend pe litoral, statiunea Neptun ocupand primul loc ca numar de turisti cazati, cu aproape 36.000 de persoane inregistrate, arata datele oferite de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului pe Litoral.

Asadar, daca la inceputul lunii iunie si mijlocul lunii iulie statiunea Mamaia detinea locul intai dupa numarul de turisti, cu peste 40% din numarul total de turisti de pe litoral, varful sezonului de vara schimba situatia. In statiunea Mamaia, in care se gasesc cele mai multe hoteluri de patru si cinci stele de pe tot litoralul romanesc, au fost 33.000 de turisti, mai putin decat in statiunea Neptun din sudul litoralului, in care avem hoteluri de doua si trei stele.

"Statiunea Mamaia a fost in ultimii opt ani de zile statiunea cu cei mai multi turisti. Este interesant cum sudul litoralului a inceput anul acesta sa atraga mai multi turisti. Cred ca asistam la revenirea statiunilor din sudul litoralului", a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Dragos Raducan, secretarul general al Federatei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), a spus ca asistam la o inversare a preferintelor turistilor.

"Acum turistii opteaza pentru destinatii mai putin aglomerate si mai ieftine. Neptun este cea mai mare statiune de pe litoral si de aceea inregistreaza un numar de turisti de peste 30.000", a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO