Eveniment

Statul are datorii de 50 mil. euro la Bechtel

20.03.2008, 18:56 20

Suma platilor restante pentru lucrarile de constructie derulate din luna decembrie pana acum se ridica la peste 50 de milioane de euro (inclusiv TVA), a declarat pentru ZF Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al Bechtel pentru proiectul Autostrada Transilvania.
El a adaugat ca din discutiile avute cu conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si a Ministerului Transporturilor, "proiectul a primit semnale pozitive in privinta respectarii obligatiei contractuala si obtinerii fondurilor necesare derularii programului de lucrari stabilite pentru acest an, de 442 de milioane de euro".
Pana acum, Bechtel a primit 132,6 mil. euro, care reprezinta avansul de 30% din totalul sumei prevazute pentru anul acesta. Compania ar trebui sa primeasca 442 mil. euro pentru lucrarile programate anul acesta.
Luna trecuta, directorul CNADNR, Mihai Grecu, a anuntat, ca bugetul pentru 2008 pentru autostrada Transilvania a fost epuizat si a afirmat pentru finantarea lucrarilor ar putea fi relocarea de fonduri de la alte proiecte, care vor incepe in a doua jumatate a anului, sau la rectificarea bugetara CNADNR sa obtina mai multi bani. In prezent, Bechtel efetueaza lucrari pe sectiunile 2B (Campia Turzii - Gilau) si 3C (Suplacu de Barcau - Bors). "In cadrul sectiunii 2B, se desfasoara activitati de terasamente, structuri si imbracaminti rutiere. Activitati de terasamente se desfasoara in diferite locatii intre km 12 si km 50", a spus Sgarcitu.
Constructorul american a anuntat ca va angaja anul acesta intre 500 si 1.500 de muncitori pentru derularea activitatilor de constructie.
Reprezentantii companiei Bechtel au declarat ca cele mai mari probleme cu care se confrunta sunt cele legate de exproprierea de terenuri, intarzierile descarcarilor de sarcina arheologica si mutarea utilitatilor.
Pana in februarie 2010, Bechtel trebuie sa dea in folosinta portiunea Campia Turzii - Gilau, iar pana in 2011, portiunea Mihaiesti - Suplacu de Barcau. Termenul de finalizare a intregului proiect este 2013, valoarea totala a contractului fiind de 2,2 mld. euro. Autostrada Transilvania va avea in total 415 km lungime, intre Brasov si Bors, si patru benzi de circulatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO