Eveniment

Ştiri pe scurt - 10 septembrie

09.09.2010, 23:44 24

Concesiune de 20 mil. euro pentru termoficare la Tg.Mureş

Firma ungară RFV, în asociere cu RFV Mureş Energie SA, a fostdeclarată câştigătoarea licitaţiei în vederea concesionăriisistemului de termoficare din zona unitară din Târgu Mureş, ofertasa ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de euro. Unul dintreviceprimarii din Târgu Mureş, Csegzi Sandor, a declarat, joi,într-o conferinţă de presă, că după deschiderea ofertelor celortrei firme care au dorit să preia cele 15 centrale termice din zonaunitară, operate până în prezent de Energomur, comisia desemnată înacest sens de Consiliul Local a declarat câştigătoare firma unagrăRFV, în asociere cu RFV Mureş Energie SA, aceasta cumulândpunctajul cel mai mare în ce priveşte oferta tehnică şi ceafinanciară.

CNADNR lucrează la centurile Sighişoarei, Făgăraşului şiHuedinului

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR SA) plăteşte 3,61 milioane de lei, fără TVA, firmei HalcrowRomânia pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentruvariantele de ocolire Sighişoara, Făgăraş şi Huedin (judeţul Cluj).CNADNR a semnat miercuri contractul cu firma Halcrow România, carea realizat elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectuluitehnic, a detaliilor de execuţie, studiilor de evaluare aimpactului asupra mediului şi a documentaţiilor de atribuire pentrucele trei şosele de centură.

Centru de agrement Nuclearelectrica de 28 mil.lei

Producătorul de energie deţinut de stat Nuclearelectrica a atribuitunei asocieri formate din trei firme un contract de 28,6 milioanede lei, fără TVA, pentru construcţia unui "centru de instruire şiagrement pentru tineret şi copii" cu profil sportiv în Cernavodă.Lucrările au fost atribuite la finele lunii iulie asocierii GeneralConcrete Cernavodă, Termogaz Company Haţeg şi Elcomex IEACernavodă, conform unui anunţ al Nuclearelectrica.

Nabucco este în interesul Europei, nu South Stream, afirmăJoschka Fischer

Proiectul gazoductului rus South Stream nu este în interesulpolitic al Europei şi nu are vreun sens economic, apreciază fostulvicecancelar german Joschka Fischer, în prezent consultant pentruproiectul Nabucco, potrivit AFP. "South Stream este răspunsulruşilor la proiectul Nabucco. El nu contribuie la diversificareasurselor de gaze naturale ale Europei. Din punct de vedereeconomic, South Stream nu are vreun sens. Din punct de vederepolitic, proiectul nu este în interesul Europei", a afirmat Fischerîntr-un interviu acordat publicaţiei Handelsblatt.
Finanţele controlează creditele luate de autorităţile locale
Împrumuturile contractate de către autorităţile locale pentruproiectele de investiţii vor fi prioritizate când autorizăriletotale de trageri ajung la 80% din limita anuală, pentru a evitadepăşirea plafonului stabilit şi a ţintei de deficit bugetar,potrivit unui proiect de OUG elaborat de MFP. "Considerămprioritară utilizarea împrumuturilor aflate în derulare pentru aputea fi asigurată finanţarea continuării şi finalizăriiinvestiţiilor în curs de implementare", se arată în nota defundamentare a proiectului de OUG

Apador-CH: Cardul de sănătate cu cip poate reprezenta unpericol

APADOR-CH protestează faţă de adoptarea de către Guvern a hotărâriipentru aprobarea modalităţii de realizare a sistemului naţional alcardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate fără să fiesupusă dezbaterii publice. În opinia asociaţiei, cardul permiteaflarea datelor personale ale deţinătorului de card electronic deidentitate de către oricine dispune de un aparat de decodare. "Maigrav este faptul că este eliminată posibilitatea cetăţenilor de aopta între cardul electronic (cu cip) şi un card simplu (fără cip).Cardul european de asigurări sociale de sănătate nu trebuieeliberat doar în format electronic, ci şi în variantă obişnuită",afirmă APADOR-CH.

Busola Londrei este îndreptată spreRomânia

Busola Londrei este orientată în acest moment către România, adeclarat ieri ambasadorul britanic la Bucureşti, Martin Harris,adăugând că există trei principale motive pentru care MareaBritanie se interesează de România: motive economice, de securitateşi politicile europene."Pot să spun că, în acest moment, busolaLondrei este orientată spre România", a spus ambasadorul MartinHarris, adăugând că mandatul său ca şef al misiunii diplomatice aLondrei la Bucureşti va fi complet diferit faţă de cel alpredecesorului său.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO