Eveniment

Ştiri pe scurt - Eveniment - 27 august

26.08.2010, 23:48 20

Bugetul MTI va fi suplimentat cu 11 mil.lei

Bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI),condus de Radu Berceanu, va fi suplimentat cu 11 milioane de leidin Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, pentruredeschiderea circulaţiei trenurilor pe linia Suceava-Dorneşti,afectată de inundaţiile din acest an.
Din cauza lungimii zonelor afectate, dar şi a complexităţiilucrării, CFR SA va achiziţiona la pachet serviciile de proiectareşi execuţie a lucrărilor de reparaţii. Inundaţiile de la sfârşitullunii iunie au produs în judeţul Suceava pagube estimate la
357 de milioane de lei (aproximativ 83,8 milioane
de euro).

Centura oraşului Carei va costa până la 53 milioane delei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR) va plăti până la 53,02 milioane de lei, fără TVA, pentruconstrucţia variantei de ocolire a oraşului Carei, judeţul SatuMare. Centura va avea 10,46 kilometri, iar construcţia va fifinanţată din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) şibugetul de stat. Contractul are o valabilitate de patru ani, dincare doi ani execuţia şi doi ani perioada de notificare adefecţiunilor. Ofertele investitorilor vor fi deschise la 19octombrie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic.Garanţia de participare la licitaţie este de un milion de lei, iarfirmele interesate mai trebuie, printre altele, să fi avut o mediea cifrei de afaceri globale în ultimii trei ani de minim 48 mil.lei.

Fabrică ilegală de ţigări, închisă de poliţiştii dinBacău

O fabrică ilegală din zona Platformei Industriale Borzeşti dinjudeţul Bacău, unde erau produse ţigări de contrabandă, a fostînchisă de poliţiştii băcăuani, care au descins, joi, fiindconfiscate astfel produse şi bunuri folosite la confecţionareaacestora, anunţă Poliţia Română într-un comunicat. Potrivit surseicitate, poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, sprijiniţide ofiţeri de la DGIPI, au descoperit în municipiul Oneşti, judeţulBacău, o fabrică ilegală de ţigări, ţigaretele, tutunul şimaterialele folosite la ambalare găsite la faţa locului fiindconfiscate.

Contract de 37 mil. lei pentru lucrări de reabilitare peBulevardul Aerogării din Bucureşti

Primăria Capitalei a atribuit firmelor SCT Bucureşti (SCTB), AlpineBau din Austria şi Via Proiect Bucureşti un contract de 37 demilioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea sistemului rutier şia liniei de tramvai pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti.Contractul a fost atribuit luni, în urma unei licitaţii deschise,criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedereeconomic. Lucrările nu pot fi subcontractate. Instituţia a primitşase oferte de la firmele interesate de acest proiect. Înacţionariatul SCT Bucureşti, firmă listată pe piaţa Rasdaq a BVB,se regăsesc fondul de investiţii Do-Fi South-East Holding dinAustria (50%), CCCF Bucureşti (19,6%), o persoană fizică, SorinApostol (12,2%), Autoritatea pentru Valorificarea ActivelorStatului (4,5%) şi alţi acţionari.

Peste 1.000 de şomeri din sud-vestul ţării şi sudulMunteniei vor fi formaţi profesional

Peste 1.000 de şomeri din sud-vestul ţării şi sudul Munteniei vorparticipa la programe de formare profesională în cadrul unuiproiect european implementat de "Cartel Alfa", care îşi propune săgăsească locuri de muncă pentru un sfert dintre şomeri în şase lunide la finalizarea formării. Proiectul este cofinanţat din FondulSocial European prin Programul Operaţional Sectorial DezvoltareaResurselor Umane 2007- 2013 - "Investeşte în oameni!" şi îşipropune "să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţaactivă a 1.050 de şomeri, şomeri tineri, şomeri de lungă durată şişomeri peste 45 de ani din regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest înurmătorii trei ani", a declarat ieri, la lansare, managerul deproiect, vicepreşedintele "Cartel Alfa" Romulus Niţă.

Dan Diaconescu: DNA mă acuză că aş fi cerut 25 de milioanede euro de la Ursus

Patronul postului OTV Dan Diaconescu a afirmat ieri, la ieşirea dinsediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că procurorii îlacuză că ar fi cerut mită 25 de milioane de euro de la companiaUrsus pentru a fi stopată o anchetă jurnalistică în anul 2009.Procurorii DNA, Poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă,la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutatprobe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui DanDiaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalisticăprivind berea Redds produsă de Ursus. Judecătoria Sectorului 1 aadmis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediulsocietăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiindpuşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, SilviuCezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

Grupaj realizat din surse Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO