• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

Ţara care le oferă un bonus de pandemie familiilor, pentru creşterea natalităţii

Ţara care le oferă un bonus de pandemie familiilor, pentru creşterea natalităţii

Autor: Dorin Oancea

06.10.2020, 08:32 347

Singapore vrea să oferă un bonus pentru a încuraja oamenii să aibă copii în timpul pandemiei de coronavirus, relatează BBC.

Autorităţile sunt îngrijorate de faptul că oamenii amână să devină părinţii pentru că se luptă cu stresul financiar şi concedierile.

Detalii despre suma care ar putea fi plătită nu au fost încă publicate. Aceasta se va adăuga altor câteva bonusuri importante oferite de guvern pentru bebeluşi.

Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani, un contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, cum ar fi Indonezia şi Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creşteri masive a sarcinilor după perioada de restricţii impuse de coronavirus.

"Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe cei care doreau să devină părinţi să-şi amâne planurile", a declarat vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Heng a declarat că mai multe detalii despre sume şi modul în care vor fi plătite vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebeluşi din Singapore oferă părinţilor beneficii de până la 10.000 de dolari singaporezi (7.330 dolari).

Rata fertilităţii din Singapore a atins un nivel minim de opt ani în 2018, conform datelor guvernamentale, la o rată de 1,14 naşteri pe femeie.

Multe ţări asiatice se confruntă cu problema similară a scăderii ratelor de fertilitate, care s-ar putea agrava în timpul recesiunii cauzate de pandemie.

La începutul acestui an, natalitatea în China a scăzut la cea mai mică valoare de la formarea Republicii Populare Chineze în urmă cu 70 de ani. Acest lucru a venit în ciuda relaxării mult criticatei politici privind copilul unic.

În Filipine, se anticipează că sarcinile neintenţionate vor creşte cu aproape jumătate, până la 2,6 milioane, dacă restricţiile de circulaţie induse de Covid 19 rămân până la sfârşitul anului, potrivit Fondului Naţional al Populaţiei al Naţiunilor Unite.

"Aceste cifre reprezintă o epidemie în sine", a declarat luna trecută Aimee Santos, purtător de cuvânt al agenţiei ONU din Filipine.

Filipine are a doua cea mai mare populaţie din Asia de Sud-Est, cu 108,4 milioane de oameni, dar şi unul dintre cele mai grave focare din regiune, cu peste 307.000 de infecţii.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: