Eveniment

Termenul de executie la Autostrada Soarelui trebuie redus

30.04.2007, 16:23 18

Termenele de executie a lucrarilor la proiectul autostrazii Bucuresti-Constanta sunt prea lungi si ar trebui sa fie reduse, potrivit lui Calin Popescu-Tariceanu, prim-ministrul Romaniei.
"Din ce s-a gandit pana acum, termenul este foarte lung, chiar daca pe traseu sunt si lucrari de arta. Este obligatoriu ca termenele sa fie scurtate", afirma Tariceanu.
Potrivit acestuia, la licitatiile de atribuire a contractelor de modernizare a infrastructurii rutiere trebuie acceptate doar firmele care au respectat termenele de executie la proiectele anterioare, iar companiile care nu si-au onorat angajamentele sa fie eliminate. In plus, Tariceanu a precizat ca si compania americana Bechtel trebuie sa arate ca are capacitatea de a lucra la autostrada Brasov-Bors in ritmul solicitat, avand in vedere ca Guvernul a asigurat deja in buget fonduri totale de 184 mil. euro.
Saptamana trecuta a fost inaugurat tronsonul de autostrada Drajna-Fetesti (37 km), care face parte din coridorul IV paneuropean, care traverseaza Romania pe traseul Nadlac - Constanta. Potrivit cifrelor prezentate la inceputul anului, constructia acestui sector a necesitat investitii de 91,5 mil. euro, 75% dintre fonduri provenind prin Programul ISPA, iar restul sunt fonduri bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO