Eveniment

Tot mai multe şcoli se închid: Aproape 2.000 de unităţi de învăţământ din România sunt în scenariul roşu

Tot mai multe şcoli se închid: Aproape 2.000 de unităţi de învăţământ din România sunt în scenariul roşu

Autor: Petru Mazilu

Aproape 2.000 de unităţi de învăţământ din România sunt în scenariul roşu din cauza epidemiei de Covid 19, iar cursurile se fac doar online. Cei mai mulţi elevi români vin la şcoală în fiecare zi, dar sunt şi numeroase unităţi în care cursurile se fac în sistemul hibrid.

Potrivit cifrelor prezentate luni de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la nivel naţional sunt 10.736 de unităţi de învăţământ în care preşcolarii şi elevii vin zilnic la cursuri. Alte 5.031 de unităţi de învăţământ se află în Scenariul 2 care presupune participarea prin rotaţie, la o săptămână sau două, la cursurile faţă în faţă şi la cursurile online.

În final, există şi 1.889 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor doar la activităţi online. Nu toate şcolile în care nu se fac cursuri faţă în faţă sunt afectate de epidemia de Covid 19.

„Menţionăm că dintre cele 1.889 de unităţi aflate în această situaţie, 284 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

AFACERI DE LA ZERO