Eveniment

Udrea a promis 25.000 de locuinţe la sate, dar nu a făcut niciuna

Cum arată bilanţul lui Udrea din turism şi dezvoltare regională pe 2010?

Autor: Mirabela Tiron

05.01.2011, 15:53 38

Elena Udrea, ministrul turismului şi al dezvoltării regionale, aprezentat astăzi bilanţul realizărilor din turism şi dezvoltareregională, domenii cărora li s-au alocat anul trecut din bugetul destat 2,2 miliarde de lei (523 mil. euro).

"Rezultatele pe 2010 sunt mulţumitoare (…) am reuşit să realizămproiecte cu un buget mai mic cu 41% faţă de cel de anul anterior",a declarat Elena Udrea, în cadrul unei conferinţe legate debilanţul din turism şI dezvoltare regională.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării Regionale şI al Turismului(MDRT) a finalizat 1602 locuinţe pentru tineri din 6500 de unităţIaflate în execuţie. "În limita sumelor alocate în 2011 vor fifinalizate şI restul locuinţelor", a declarat Udrea, care promiteaînsă anul trecut că va dezvolta în trei ani 100.000 de locuinţepentru tineri. În ceea ce priveşte dezvoltarea celor 25.000 delocuinţe promise anul trecut medicilor, profesorilor şiînvăţătorilor din mediul rural, Udrea a declarat că nu s-a realizatniciuna pentru că nu au fost bani.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului a precizat că aufost reabilitaţi şI modernizaţI 314 kilometri de drumuri judeţene,în valoare de 197 mil. lei (50 mil. euro), dintr-un total de 4.000de kilometri care necesită lucrări de modernizare.

Elena Udrea a subliniat însă că pe parcursul anului 2010 au fostdezvoltate 88 de săli de sport, 15 bazine de înot, 2 patinoareartificiale.

În ceea ce priveşte bilanţul din turism, Udrea a menţionat că aufost amenajate şase domenii schiabile din Nucet, Borsec, Azuga,Sinaia, Buşteni, Vulcan şi amenajate salinele din Ocna Sibiului. Pede altă parte, cel mai mare domeniu schiabil anunţat în Parâng, oinvestiţie de 70 de mil. euro, este încă în stadiul incipient,realizându-se proeictul studiului de fezabilitate.

Întrebată de ZF dacă au fost dezvoltate centre de băi termale înCapitală, aşa cum anunţase anul trecut, Elena Udrea a declarat căîncă mai aşteaptă investitorii privaţI să vină cu propuneri şi încazul în care nici anul acesta nu vor veni, atunci acest proiect vafi dezvoltat de MDRT.

Nici în staţiunile din Covasna şi Harghita nu au fost dezvoltatecentre balneare în valoare de 20 de milioane de euro, aşa cumpromitea Elena Udrea anul trecut.

"Prezint ceea ce am reuşit să realizăm anul trecut, nu ceea cemi-am propus să realizez şi nu am reuşit încă", a spus ElenaUdrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO