Eveniment

Un angajat al fabricii de pâine unde a avut loc explozia, căzut de la etaj printr-un horn de făină

Un angajat al fabricii de pâine unde a avut loc...

Autor: Mihaela Gradinaru

05.11.2015, 21:31 211

Ciprian Sfreja de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a declarat că pompierii intervin, la ora actuală, cu ajutorul cordelinelor, pentru scoaterea unui angajat al fabricii de pâine care ar fi căzut de la etajul al cincilea al clădirii printr-un horn de făină şi care, potrivit ultimelor informaţii, ar fi în viaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănăţii, Nicolae Bănicioiu, sunt aşteptaţi să ajungă la Braşov, după explozia de joi seară, în urma căreia cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav, la faţa locului fiind trimise mai multe ambulanţe şi autospeciale de pompieri.

Raed Arafat a precizat că patru dintre răniţi au arsuri pe 10 la sută din suprafaţa corpului, iar unul are arsuri pe 40 la sută.

”Echipele pompierilor lucrează la faţa locului. Există suspiciunea că sunt persoane aflate sub dărâmăturile de la etajul 1, unde a fost explozia. La nivelul Braşovului a fost declanşat planul roşu şi a fost ridicat nivelul de interventţe la maximum. Au fost alertat forţe din judeţele Covasna, Prahova şi se pregătesc şi din Mureş dacă numărul victimelor va creşte. De asemenea, au fost pregătite trei elicoptere, iar dacă va fi nevoie vor fi trimise pentru a fi transportaţi pacienţi în alte spitale”, a declarat Arafat.

Explozia, urmată de incendiu, s-a produs la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute de finalul meciului FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov.

În urma exploziei, foarte multe cioburi s-au îmbrăştiat în curţile caselor aflate în jurul clădirii unde a avut loc deflagraţia.

Deflagraţia a avut loc la moara fabricii. Angajaţii fabricii de pâine erau în schimbul al doilea, iar la ora actuală nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire la momentul producerii exploziei urmate de incendiu.

Iniţial, la locul accidentului au fost trimise cinci ambulanţe, care au preluat imediat persoanele rănite, pe care le-au transportat la spital.

De asemenea, mai multe echipe de intervenţie s-au format pentru a căuta alte persoane care ar fi putut fi surprinse de explozie, declara Ciprian Sfreja.

Explozia de la Braşov are loc la mai puţin de o săptămână de la incendiul din Clubul Colectiv din Capitală în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO