Eveniment

Un avion care venea din Seul a luat foc după o aterizare ratată pe aeroportul din San Francisco sâmbătă seara. VIDEO

Un avion care venea din Seul a luat foc după o aterizare...

Autor: Ana Borlescu

06.07.2013, 22:33 1363

Un Boeing 777 al conpamiei aeriene sud-coreene Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a ratat aterizarea sâmbătă în jurul orei 18:30 GMT (21:30, ora României), conform autorităţii federale a aviaţiei (FAA), citată de AFP.

FAA a confirmat că accidentul s-a produs la aterizare. Zborului numărul OZ214 avea la bord 290 de pasageri, conform postului de televiziune ABC.

Autorităţile nu au raportat eventuale victime însă imaginile transmise de televiziuni arătau aparatul încercuit de maşini de pompieri, cu coada lipsă. Incendiul a fost stins.

Jumătate din cabina avionului a fost arsă, interiorul avionului fiind vizibil cu ajutorul camerelor din elicopterele televiziunii.

Aparatul se află pe o bucată de pământ paralelă cu pista de aterizare, cu jumătatea din faţă a fuselajului parţial arsă şi fără coadă. În locul unde avionul pare să fi atins pământul pe pistă la câteva sute de metri în spate erau vizibile numeroase resturi şi ceea ce semăna cu coada avionului.

"Botul avionului era mai ridicat decât este normal pentru un avion în curs de aterizare şi mi-am spus că asta este ciudat", a mărturisit Stephen Dear, un martor al accidentului, pentru ABC. "S-a apropiat din ce în ce mai mult şi am văzut cum coada loveşte solul".

FAA a anulat toate zborurile cu destinaţia sau cu plecarea de pe aeroportul din San Francisco, iar accesul la aeroport a fost închis.

BBC News relatează pe site-ul său că fotografii postate pe Twitter arătau pasageri fiind evacuaţi pe ieşirile gonflabile de urgenţă.

Numărul de pasageri de la bordul avionului este necunoscut.  Aparatele Boeing 777 sunt aparate de cursă lungă care pot conţine de la 246 la 300 de locuri, conform site-ului Asiana Airlines.

Asiana este al doilea operator aviatic din Coreea de Sud.

"Tocmai am aterizat forţat pe Aeroportul San Francisco. Coada avionului s-a rupt. Toată lumea pare să fie bine. Sunt ok. Ireal...", a fost mesajul postat de David Eun pe Twitter, unul dintre pasageri, la scurt timp după accident.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO