Eveniment

Un bucureştean a rămas fără 680.000 lei, bani pe care îi ascunsese în portbagajul maşinii

Un bucureştean a rămas fără 680.000 lei, bani pe care...

Autor: Gabriela Ghitcuta

19.01.2017, 16:02 3174

Bărbaţii au fost ridicaţi în urma mai multor percheziţii desfăşurate de poliţiştii din Capitală.

"La data de 22 octombrie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o geantă de voiaj ce conţinea suma de aproximativ 680.000 de lei, aflată în portbagajul autoturismului personal. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că doi bărbaţi au săvârşit fapta reclamată, la data de 21 octombrie, în jurul orei 00.30, când aceştia au reuşit să pătrundă în curtea imobilului unde era parcat autovehicolul, iar din interiorul portbagajului au sustras o geantă de voiaj, după care au părăsit zona, cu un autoturism condus de către o altă persoană, care îi aştepta", se notează într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru agenţia MEDIAFAX că printre suspecţi este şi un prieten al păgubitului, cel care ar fi pus la cale jaful. Potrivit surselor citate, bărbatul aflase că apropiatul său are o sumă importantă de bani ascunsă în portbagaj şi, pentru a fi acoperit, ar fi pus în practică un adevărat scenariu. Înainte de furt i-ar fi cerut amicului său să îl ducă la Aeroportul Otopeni pentru că pleacă în Germania să cumpere o maşină. Ar fi stat însă în Germania mult mai puţin de cât anunţase, s-a întors fără ca amicul său să ştie şi, alături de doi apropiaţi, a furat valiza cu bani. Pentru a nu da de bănuit, după jaf, bărbatul s-ar fi dus la Sibiu de unde ar fi postat mesaje pe contul său de Facebook astfel încât să aibă un alibi.

"La data de 17 ianuarie, au fost puse în aplicare mai multe mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane bănuite a fi implicate în săvârşirea faptei, în urma cărora au fost identificate obiecte şi instrumente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunii", susţine Poliţia Capitalei în comunicat.

Păgubitul le-ar fi declarat poliţiştilor că banii erau obţinuţi din afacerile pe care le derulează şi că îi ţinea în portbagaj de teamă că în casă ar putea rămâne fără ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24