Eveniment

Un nou focar de pestă porcină şi în judeţul Constanţa: Au fost declarate deja 85 de focare în judeţ

Un nou focar de pestă porcină şi în judeţul...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

09.11.2018, 14:24 64

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit în zona localităţii constănţene Peştera, autorităţile urmând să sacrifice toate animalele aflate într-o fermă izolată. În judeţul Constanţa au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localităţi. 

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale (CLCB) a fost convocat vineri, de către prefectul judeţului, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană în zona localităţii Mircea Vodă.

„Exploataţia de 24 de porcine este izolată şi, deşi la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiştii DSV, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului”, arată Prefectura Constanţa într-un comunicat de presă.

În cadrul şedinţei, membrii CLCB au votat pentru sacrificarea animalelor, măsură care a fost acceptată şi de către proprietarul porcinelor.

„Cum porcii sunt înregistraţi în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peştera, autorităţile celor două localităţi vor colabora cu specialiştii DSV astfel încât operaţiunea de sacrificare şi îngropare a celor 24 de porci să se desfăşoare rapid şi fără urmări nedorite”, mai arată reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

În consecinţă, acţiunea va fi începută vineri, de către o echipă comună formată din reprezentanţi ai DSVSA şi autorităţi publice locale.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localităţi, la porcii domestici, dar şi trei cazuri la mistreţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO