Eveniment

Un nou memorandum cu FMI?

01.08.2003, 00:00 7



Astazi se da publicitatii verdictul misiunii FMI dupa doua saptam=ni de negocieri dure pentru finalizarea unui nou memorandum suplimentar la acordul stand-by. Guvernul va trebui sa indeplineasca un nou set de preconditii p=na in luna septembrie.



Discutiile privind problema cresterii creditului au continuat p=na aseara la BNR. Pe de alta parte, FMI considera ca ar fi prea devreme pentru o relaxarea a deficitului bugetar, asa cum doresc autoritatile pentru 2004.



Deficitul bugetar programat pentru anul acesta este de 2,65% din PIB, insa guvernul ar vrea o majorare pana la 3,7% din PIB anul viitor, in scopul finantarii de proiecte de infrastructura.



Reprezentantii Ministerului Finantelor au discutat p=na ieri cu misiunea FMI parametrii de baza ai proiectului de buget pe 2004, precum si proiectul de rectificare bugetara pentru a doua jumatate a acestui an.



FMI ar putea am=na finalizarea acordului stand-by, prelungit in acest moment p=na la jumatatea lui octombrie, pentru a vedea aprobat un buget pe 2004 fara derapaje.



Lista societatilor cu capital de stat care ar urma sa beneficieze de inghetarea datoriilor istorice, a fost unul din subiectele fierbinti discutate ieri de delegatia FMI la Ministerul Finantelor, cu reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului si ai Autoritatii pentru Privatizare.



FMI nu respinge ideea acestui proiect, insa doreste reducerea numarului de companii incluse in lista, fata de cele 90 propuse initial de Ministerul Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO