Eveniment

Un salariu pe zi. Salariul unui dezvoltator software variază între 1.000 şi 4.000 de euro net pe lună

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Deficitul de talente raportat la trendul accelerat de creştere a cererii companiilor pune o imensă presiune pe salarii.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Deficitul de talente raportat la trendul accelerat de creştere a cererii companiilor pune o imensă presiune pe salarii.

Autor: Adelina Mihai

31.01.2022, 00:05 7343

Salariul net al unui dezvoltator software care lucrează într-o companie IT din România porneşte de la 1.000 de euro net şi poate ajunge la 4.000 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Recrutarea în domeniul Tech este o misiune extrem de dificilă. Deja vorbim de o dimensiune planetară a acestei provocări, ce depăşeşte graniţele geografice cu atât mai mult în contextul modului de lucru remote. Deficitul de talente raportat la trendul accelerat de creştere a cererii companiilor pune o imensă presiune pe salarii, a căror medie depăşeşte cu uşurinţă pragul de 2.000 de euro net pe lună”, a declarat Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

 

Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


 

Salariul unui dezvoltator software variază în funcţie de experienţă şi de limbajul de programare în care este specializat acesta. În materie de beneficii, cei mai mulţi angajaţi care au acest rol primesc acţiuni în companie la preţ preferenţial, bonus de performanţă, bonuri de masă, compensare pentru munca în regim de telemuncă, asigurare medicală, abonament la clinici private de sănătate şi pensie privată, mai arată datele BestJobs. În unele companii, dezvoltatorii software primesc şi zile de concediu suplimentare pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă stabilite prin Codul muncii.

În prezent, 485 de posturi vacante pentru poziţia de dezvoltator software pentru companii din Bucureşti, Cluj, Timiş şi Iaşi sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

Angajaţii din IT sunt „starurile” pieţei muncii din ultimii ani, având în vedere că sunt peste 200.000 de angajaţi în acest sector care au ajuns să genereze aproape 7% din PIB. Cu toate acestea, deficitul de profesori de informatică împiedică o creştere mai accelerată a numărului de IT-şti din România, iar facultăţile nu pot scoate mai mult de 7.000- 8.000 de absolvenţi de facultăţi cu profil IT pe an, deşi cererea din piaţă este dublă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO