Eveniment

Un şef de serviciu de la AVAS, numit temporar şef la Conpet

Un şef de serviciu de la AVAS, numit temporar şef la Conpet

Sursa foto: Conpet

Autor: Stefan Musgociu

13.07.2012, 00:02 1267

Georgel Călin, şef de serviciu în Autoritatea pentru Va­lo­rificarea Activelor Statului (AVAS) şi membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Conpet (COTE), a preluat tem­porar funcţia de preşedinte al CA al companiei care ad­mi­nis­trează sistemul naţional de transport al produselor petroliere.

Numirea noului preşedinte al CA a fost anunţată de Conpet, joi, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Călin a fost numit administrator provizoriu la Conpet la finele lunii iunie, urmând ca la începutul lunii august, într-o AGA, să fie confirmat administrator deplin. El a preluat funcţia de preşedinte al CA de la Corneliu Con­drea, director în cadrul Ministerului Economiei. Codrea a demisionat marţi din poziţiile de administrator şi preşedinte CA al com­pa­niei. Toto­dată, com­pania a anunţat, joi, că Adrian Popescu, repre­zentant al Agen­ţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, a de­mi­sionat din funcţia de membru al CA al companiei.

Astfel, în Consiliul de Administraţie erau vacante două locuri, pe care au fost numiţi temporar Ioan Ignat şi Laurenţiu Dan Tudor. El a făcut anul trecut donaţii de 30.000 de lei către PNL, potrivit unei liste publicate în Monitorul Oficial. Anterior, în 2010, el a donat aceluiaşi partid 70.000 de lei.

Conpet a anunţat la finele lunii iunie că Adunarea Generală a Acţionarilor programată pentru 3 august va discuta propunerile de revocare a directorului general Dorin Tudora şi de numire a doi administratori, după demisiile lui Toader Sorin şi Ioan Mircea Cotoşman.

Tudora va fi înlocuit, în funcţiile de director general şi administrator, cu Nicolae Alexandri, fost prefect de Parhova, iar în locul celorlalţi doi administratori vor fi numiţi Georgel Călin şi de Mihai Radu Şaptefraţi.

Şaptefraţi a fost în perioada 1995-2007 consilier parlamentar al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu, director în Direcţia pentru Relaţia cu Parlamentul şi Partenerii Sociali în AVAS şi consilier al preşedintelui AVAS, potrivit propriului CV.

Premierul Victor Ponta declara, la începutul lunii iunie, că viitoarea conducere a Conpet nu va fi una politică, fiind agreată ideea unui management privat.

Ministerul Economiei controlează 58,71% din capitalul Conpet, iar Fondul Proprietatea deţine 29,7% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO