Eveniment

Ungureanu, SIE: Urmărim variaţiile de bursă dar şi închegarea sau desfacerea unor monopoluri

Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Autor: Fierbinteanu Cristian

01.05.2011, 12:37 611

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la emisiunea"După 20 de ani", difuzată de ProTV, că au existat "atacuriserioase" asupra monedei naţionale, adică operaţiuni licite făcutede speculatori.

Ungureanu a spus că SIE acordăatenţie fenomenelor economice internaţionale de natură de ainfluenţa inclusiv situaţia internă a României.

El a precizat că sunt urmăritepreviziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri decontracte, închegarea sau desfacerea unor monopoluri.

În acest context, întrebat dacă sepoate spune că din exterior au existat încercări de a ataca leul,directorul SIE a răspuns: "Da".

Întrebat dacă aceste atacuri auavut loc în sau după octombrie 2008, Ungureanu a răspuns: "Daţi-mivoie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: auexistat atacuri serioase asupra monedei naţionale. Colaborarea pecare o avem cu Banca Naţională română ...".

Întrebat cine a atacat leul,Ungureanu a răspuns: "Bineînţeles, vorbim de speculatorii care auatacat şi alte monede naţionale în perioada pe care odescrieţi".

El a menţionat că aceste atacurisunt, de fapt, operaţiuni comerciale licite.

Întrebat dacă ar considera cafiind o operaţiune de succes informarea oferită de SIE către BNRlegat de aceste atacuri, Ungureanu a răspuns că este una dintresarcinile de care s-a achitat SIE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO