Eveniment

UPC Romania, sapte in unu

23.01.2003, 00:00 13

United Pan-Europe Communications (UPC) Romania, unul dintre cei mai importanti operatori din sectorul autohton al televiziunii prin cablu, a finalizat, recent, procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte companii din Romania, a declarat ieri Raluca Milin, directorul de marketing al societatii. E a aprecizat ca operatiunea a fost aprobata la sfarsitul anului trecut si de Consiliul Concurentei.
Companiile absorbite de UPC Romania sunt Aparatura Electronica Seltron Cluj-Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti.
"Incepand cu 1992, UPC Olanda a achizitionat, prin filiala din Romania, pachete de actiuni la aceste societati. Ulterior, s-a hotarat majorarea participatiei pana la 100% din capitalul social al acestor firme", a precizat Milin. 
In Romania, UPC a investit, pana la sfarsitul anului 2002, peste 60 de milioane de dolari pentru achizitionarea si dezvoltarea unor retele locale de comunicatii prin cablu.
"Vom continua sa investim pentru modernizarea infrastructurii si cresterea calitatii serviciilor furnizate, ca si in resursele umane ale companiei. De asemenea, vizam si abordarea segmentului de transmisii de date si servicii de voce pentru clientii rezidentiali si cei din sectorul corporatist", a mai spus reprezentantul UPC Romania, fara a preciza momentul in care compania va intra pe acest segment al pietei telecomunicatiilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO