Eveniment

Urmează gala Campioni în Business, un proiect derulat de Enterprise Investors, PwC România şi Raiffeisen Bank, ce premiază cele mai performante companii din România

Urmează gala Campioni în Business, un proiect derulat...

Autor: Mirabela Tiron

14.11.2023, 11:52 199

► Miercuri, 15 noiembrie de la ora 19.30, gala va fi transmisă LIVE de Ziarul Financiar pe site-ul zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar

 

Ziarul Financiar va transmite live miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.30, gala "Campioni în Business", un program dedicat antreprenorilor români vizionari, care premiază cele mai performante companii din România.

În cadrul evenimentului organizat de Enterprise Investors, PwC România şi Raiffeisen Bank vor fi acordate 12 premii Campion în Business, trei premii speciale şi titlul de Antreprenorul Anului 2023.

Premiile Campioni în Business vor fi acordate în funcţie de dinamica cifrei de afaceri, a profitului şi a numărului de angajaţi, dar şi a altor criterii ce ţin de reputaţia, implicarea în comunităţile locale, inovaţie şi eficienţa activităţilor companiilor respective

Din top 5.000 companii după cifra de afaceri au fost selectate 1.059 companii cu capital românesc privat, care întrunesc următoarele condiţii: au cifra de afaceri mai mare de 50 mil. lei în 2022,  au profit până la impozitare mai mare de 4 mil. lei, au mai mult de 50 de angajaţi.  Condiţiile de mai sus au fost întrunite în total de 1.059 de companii, cu o cifră totală de afaceri de 250 mld. lei, în creştere cu 27% faţă de 2021 (197 mld lei), potrivit analizei realizate de PwC România.

 Cea mai profitabilă regiune în 2022 a fost Muntenia, cu un profit brut de 11,7 miliarde de lei, în creştere cu 28,5% faţă de 2021, urmată de Transilvania cu un profit brut de 5,7 mld lei (în creştere cu 53% faţă de 2021) şi Moldova cu 4,3 mld lei (în creştere cu 8,7% faţă de anul 2021). În cele 1059 companii analizate sunt angajate 301.461 persoane, în creştere cu 4,66% faţă de anul precedent. 

Antreprenorii din spatele acestor afaceri de succes vor fi incluşîn comunitatea Campionilor în Business pentru contribuţia lor semnificativă la dezvoltarea economiei şi a societăţii româneşti.

Dezvoltat pe un proiect lansat în 2005 de Enterprise Investors, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri de private equity din regiune, Campioni în Business îşi propune să descopere şi să promoveze antreprenorii din spatele celor mai dinamice companii româneşti. Începând cu 2012, proiectului i s-a alăturat PwC România, una dintre cele mai puternice companii de consultanţă în business iar din 2022 s-a alăturat şi Raiffeisen Bank. În ultimii ani, Campioni în Business a premiat performerii mediului de afaceri, antreprenorii care au condus şi dezvoltat companii cu creşteri sustenabile.

Campioni în Business este un club al antreprenorilor care, deşi activează în domenii diferite, au câteva trăsături în comun: apetit pentru risc şi inovaţie, ambiţie, spirit de echipă şi dorinţa de schimbare. În fiecare an, toţi câştigătorii titlului de Campion în Business sunt invitaţi la o întâlnirea informală în cadrul căreia participa la sesiuni informale, interactive, în care schimbă idei şi se inspiră unii de la ceilalţi, potrivit organizatorilor.

În prezent comunitatea Campionilor în Business numără 230 de membri.

 

 


 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO