Eveniment

Urmează încă o zi de proteste? Câteva sute de persoane sunt aşteptate la Iaşi la un miting de solidaritate cu Arafat - GALERIE FOTO

Urmează încă o zi de proteste? Câteva sute de persoane sunt aşteptate la Iaşi la un miting de solidaritate cu Arafat

Urmează încă o zi de proteste?

Autor: Mediafax

15.01.2012, 12:24 282

Câteva sute de persoane sunt aşteptate, duminică la prânz, la un miting de solidaritate cu medicul Raed Arafat, organizat de tinerii din PNL Iaşi, urmat de un marş în centrul municipiului.

Protestul va începe la ora 12.00, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi şi este unul autorizat.

"Ne manifestăm susţinerea pentru domnul dr. Raed Arafat, unul dintre rarii profesionişti din aparatul de stat românesc, politizat până la paroxism de PDL. Vrem să tragem un semnal de alarmă clar opiniei publice: Partidul Naţional Liberal propune un alt model de promovare a valorilor, bazat pe principiul meritocraţiei, nu pe principiul obedienţei şi cotizării la partid", se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei de tineret a PNL Iaşi.

La protest au anunţat că vor fi prezenţi şi tineri din cadrul PSD Iaşi.

După miting, participanţii vor desfăşura un marş pe bulevardul central al municipiului, către Piaţa Unirii.

Sâmbătă după-amiază, aproximativ o sută de persoane s-au adunat spontan în Piaţa Unirii din Iaşi, participanţii scandând "Jos Băsescu" şi "Demisia". Mai mulţi manifestanţi au purtat pancarte pe care se putea citi, printre altele, "Nu fiţi apatici, fiţi anti-apatici", "Pentru dreptatea şi onoarea de a fi român nu e nevoie de aprobare" şi "Wanted".

Manifestaţia nu a fost autorizată şi a durat două ore, fiind lipsit de incidente.

Acţiuni similare de protest au avut loc în ultimele trei zile în mai multe oraşe şi în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO