Eveniment

Ursache a fost ales supraveghetor-sef la Fondul Proprietatea

Ursache a fost ales supraveghetor-sef
04.05.2009, 19:02 32
 

Mircea Ursache este noul presedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) a Fondului Proprietatea, principalul obiectiv al mandatului sau de patru ani fiind urgentarea procedurilor de listare la Bursa a fondului, potrivit propriilor declaratii.

„Anul 2009 va aduce pentru Fondul Proprietatea un administrator extern si listarea la Bursa. In acest sens, Consiliul de Supraveghere va stabili impreuna cu Comisia de Selectie un grafic privind termenele de listare", a spus Ursache pentru ZF. Ursache, care este si presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, a fost singurul dintre cei sapte membri ai consiliului care si-a depus saptamana trecuta candidatura pentru pozitia de presedinte, fiind ales ieri cu unanimitate de voturi. El il inlocuieste pe Giovanni Ravasio, care a fost presedinte intre martie 2008 si aprilie 2009.
CS are principala atributie de a supraveghea derularea contractului de administrare incheiat intre fond si societatea de administrare selectata. Dupa transferul administrarii catre o societate de administrare,
consiliul va detine competente specifice functiei de cenzor. Alaturi de Ursache, membri in CS sunt Emil Dinga, director general adjunct al Institutului Bancar Roman, Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul de Finante, Eduard Goean, director in acelasi minister, Anca Opre, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii, Ioan Adam, fost deputat PSD, si Corin Trandafir, avocatul urmasilor lui Nicolae Malaxa.
Componenta Consiliului de Supraveghere a fost schimbata luni, 27 aprilie, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), Ursache fiind singurul membru care a obtinut o prelungire a mandatului. Mircea Ursache este membru in CS al Fondului Proprietatea din mai 2007.
Incepand cu 19 mai 2008, Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist de catre un directorat compus din trei membri si un Consiliu de Supraveghere.
Ce mai conduce Ursache:
  • din ianuarie 2009 este presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS);
  • din 2002 este director general al World Trade Center Bucuresti;
  • membru in Consiliul de Conducere al Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPR).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO