Eveniment

Versiunile lui Pitcovici si Serban despre cazul Popoviciu

01.04.2009, 18:57 89

Instanta suprema a reluat ieri dimineata dezbaterile in recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare in libertate a fostului sef al DGIPI Cornel Serban, a ofiterului DGA Petru Pitcovici si a miliardarului Gabriel „Puiu" Popoviciu, dar audierile nu se incheiasera pana la inchiderea editiei.

Inainte de a trece la audieri, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Justitie (ICCJ) au discutat, circa o ora, problema legalitatii actelor DNA, instanta urmand sa ia o decizie in acest sens odata cu cea privind eliberarea celor trei.
Magistratii au inceput audierile cu Pitcovici, urmand ca fostul sef al DGIPI si omul de afaceri Puiu Popoviciu sa dea declaratii in fata judecatorilor.
Pitcovici a relatat imprejurarile in care a ajuns a discuta cazul Popoviciu cu ofiterul de politie judiciara de la DNA, Ion Motoc.
Potrivit Mediafax, Pitcovici a sustinut ca era prieten de mai bine de zece ani cu Motoc si Serban, cu care a lucrat la IGPR. Intr-o discutie din 16 decembrie 2008, in biroul lui Serban, acesta i-a reprosat lui Pitcovici ca treneaza anumite dosare si ca DGA ar trebui sa-si faca treaba, dand exemplu cazul Popoviciu de la DNA. In acest context, in biroul lui Serban, Pitcovici i-a telefonat lui Motoc si l-a intrebat ce stie despre dosar.
Pitcovici a afirmat ca l-a sunat pe Motoc pentru ca il cunostea, fara a sti ca el urma sa fie delegat in respectivul dosar.
In 24 decembrie 2008, Pitcovici s-a intalnit in fata DNA cu Motoc, caruia i-a dat o plasa continand obiecte promotionale, dar si o sticla de whisky si una de palinca, transmise de un prieten comun pe nume Marius Stoica. In acest context, Motoc l-ar fi intrebat pe Pitcovici daca nu si-ar dori sa-l cunoasca pe procurorul care se ocupa de cazul Popoviciu, insa acesta a refuzat, spunand ca nu are de ce.
La randul sau, Serban a declarat in instanta, potrivit Mediafax, ca isi asuma raspunderea pentru faptul ca in discutiile cu Motoc a invocat numele unor persoane cu functii importante in stat, mentionand ca nu a fost autorizat in niciun fel sa utilizeze acele nume.
Serban a spus magistratilor ca in timpul intalnirilor cu Motoc a avut senzatia ca acesta urmareste ceva si a insistat sa-l cunoasca pe Popoviciu, pe care il cunostea de doi ani, dar nu i-a cerut sa intervina in vreun dosar. El a sustinut ca este nevinovat si a apreciat ca omul de afaceri este o tinta pentru multa lume si existenta dosarului de la DNA ar fi constituit o posibiliate de ajunge la el.
Fostul sef al DGIPI este acuzat ca a incercat sa-l ajute pe omul de afaceri Puiu Popoviciu sa scape de acuzatiile din dosarul Baneasa. In acest sens, Serban si Pitcovici l-au contactat pe politistul de la DNA, Ion Motoc, care se ocupa de cauza si care, ulterior, i-a denuntat pe cei doi. Potrivit referatului cu propunerea de arestare preventiva, in discutiile cu Motoc, Serban a declarat ca Puiu Popoviciu este o persoana „extrem de importanta" si ca „la el fac coada sa intre Basescu si Tariceanu".
Pana la inchiderea editiei, omul de afaceri Puiu Popoviciu nu fusese audiat de magistrati.
 
Urmariti pe www.zf.ro decizia magistratilor

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO