Eveniment

Viorel Hrebenciuc a demisionat din conducerea societatii de asigurari AGI

04.02.2003, 00:00 38

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a anuntat ieri ca a decis sa-si dea demisia din Consiliul de Administratie al societatii de asigurari AGI. "Pentru a pune punct speculatiilor aparute in presa in legatura cu incompatibilitatea morala dintre functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si statutul de membru al Consiliului de Administratie a societatii de asigurari AGI, am decis sa imi dau demisia din Consiliul de Administratie al AGI", a preczat Hrebenciuc intr-un comunicat. Societatea de asigurari AGI, unde Viorel Hrebenciuc era membru in Consiliul de Administratie, a castigat licitatia pentru asigurarea autovehiculelor Camerei pe 2003.
Potrivit Secretarul general al Camerei Deputatilor, Cristian Ionescu, incepand cu anul 1996, Secretariatul General al Camerei Deputatilor a incheiat, in urma unor licitatii, contracte pe perioada de un an pentru achizitii de prestari servicii privind asigurarea automobilelor din dotare, cu ASTRA, UNITA, APR-AGI si ARDAF, in conformitate cu prevederile legale.
La 3 octombrie 2002, Secretariatul General al Camerei Deputatilor a declansat procedurile pentru licitatia in vederea incheierii unui contract de asigurare pentru anul 2003, pentru autovehiculele aflate in dotare. Prin Ordin al secretarului general al Camerei a fost nominalizata comisia de licitatie compusa din specialisti din mai multe departamente din structura Secretariatului General al Camerei Deputatilor, iar procedura stabilita pentru achizitionarea serviciilor de asigurare a fost licitatia deschis. Ionescu sustine ca au fost vandute sapte caiete de sarcini si ca la licitatie s-au prezentat patru firme. Ofertele primite au fost analizate de comisia de licitatie care a stabilit, in urma analizelor efectuate, ca oferta AGI Romania este cea mai avantajoasa din punct de vedere economic si indeplineste necesitatile achizitorului cuprinse in caietul de sarcini si in documentatia de elaborare a ofertei.
Ionescu precizeaza ca nu s-au transmis observatii la documentele licitatiei, nu s-au facut modificari de oferte, nu s-au retras oferte depuse si nu au fost facute contestatii din partea societatilor ofertante, desi orice societate avea dreptul la contestatie.
Secretarul general al Camerei Deputatilor sustine ca "nu a fost nevoie de aprobari speciale din partea Biroului Permanent sau a vreunuia din vicepresedinti, secretari sau chestori, problema fiind de competenta comisiei de licitatie si a ordonatorului de credit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO