Eveniment

Vlădescu: Situaţia pieţelor financiare nu este dramatică, România nu are probleme de lichiditate

Vlădescu: Situaţia pieţelor financiare nu este dramatică, România nu are probleme de lichiditate
23.07.2010, 14:42 18

Situaţia pieţelor financiare nu este dramatică, iar România nuare în prezent probleme de lichiditate, preocuparea MinisteruluiFinanţelor fiind costul finanţării, în funcţie de care poate fiasigurat sau nu cadrul bugetar pentru proiectele de investiţii, adeclarat ministrul de resort, citat de Mediafax.

El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnalişti,într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, cum comenteazăfaptul că mesajele din partea Băncii Naţionale a României suntdestul de pesimiste, iar specialiştii BNR lasă de înţeles că, dincauza situaţiei din pieţe, s-ar putea ca ministerul să nu mai aibăbani pentru a plăti salariile sau pensiile.

"Nu, trebuie să vă contrazic. Situaţia pieţelor pentru Româniaîn acest moment nu este dramatică, aşa cum încercaţi să sugeraţi.În acest moment nu avem probleme de lichiditate. Aţi văzut că ieri,la Bruxelles, am agreat chiar reducerea expunerii băncilor cu 5%,în condiţiile în care există o diminuare a activităţii economice înRomânia, li s-a lăsat această flexibilitate. Din punctul de vedereal Ministerului Finanţelor, ceea ce este foarte important în acestmoment este costul la care ne finanţăm, pentru că în funcţie decostul finanţării putem sau nu să creăm spaţiu bugetar pentruproiectele de investiţii", a declarat, vineri, ministrulFinanţelor, Sebastian Vlădescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO