Politică

Vlădescu: "Nu luăm în considerare în acest moment modificarea sistemului de taxe şi impozite"

23.07.2010, 15:03 19

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu ia în considerare, înacest moment, modificarea sistemului de taxe şi impozite, darîntotdeauna lucrează cu multe scenarii, iar varianta finală pentruanul viitor va fi decisă de către puterea politică, împreună cupartenerii internaţionali, a declarat, vineri, ministrul de resort,Sebastian Vlădescu, citat de Mediafax.

"Nu luăm în considerare în acest moment modificarea sistemuluide taxe şi impozite", a spus Vlădescu, într-o conferinţă depresă.

Întrebat dacă nu se contrazice astfel cu afirmaţiile saleanterioare, ministrul a răspuns negativ şi a insistat că el sereferă la momentul actual.

"Nu mă contrazic, dumneavoastră mă contraziceţi. Eu spun că înacest moment nu luăm în considerare modificarea sistmului de taxeşi impozite", a spus Vlădescu.

Ministrul Finanţelor a susţinut, într-un interviu acordatsăptămâna trecută "Ziarului Financiar", că România ar trebui sătreacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la unsistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tuturorpensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

În ceea ce priveşte noile previziuni privind datelemacroeconomice, Vlădescu a menţionat că se va realiza o rectificarebugetară împreună cu oficialii instituţiilor financiareinternaţionale şi că deficitul bugetar va fi la finele acestui ande 6,8% din PIB.

"Indicatorii macro-economici vor fi temă de discuţie, fiecaredintre părţi are nişte evaluări. Va rămâne să vedem care suntevaluările finale, vom agrea împreună rectificarea bugetară. Ceeace vă pot spune este că deficitul bugetar va fi de 6,8", a spusVlădescu.

În perioada 26 iulie - 4 august reprezentanţi ai FMI şi aiComisiei Europene se vor afla la Bucureşti pentru o nouă revizuirea programului multilateral de asistenţă financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO