Eveniment

Volkswagen a amânat reînceperea producţiei la unele uzine din China până pe 17 februarie

Volkswagen a amânat reînceperea producţiei la unele...

Autor: Mihai Gongoroi

09.02.2020, 15:12 182

Volkswagen a amânat până pe 17 februarie reînceperea producţiei la majoritatea uzinelor deţinute în joint-venture cu chinezii de la SAIC Motor, transmite Reuters. Totodată, producătorul auto german a amânat cu o săptămână şi reînceperea producţiei la uzina din Tianjin deţinută cu grupul chinez FAW.

Producţia era programată să reînceapă luni, 10 februarie, la toate fabricile din China. Decizia vine pe fondul îngrijorărilor privind extinderea epidemiei de coronavirus, care a cauzat decesul a peste 800 de persoane la nivel global.

O fabrică din apropierea Shanghai-ului operată cu SAIC şi majoritatea celor deţinute cu FAW vor începe din nou producţia pe 10 februarie, conform calendarului, a anunţat compania printr-un răspuns transmis Reuters.

Volkswagen a adăugat că întâmpină probleme pe lanţul său de aprovizionare, precum şi dificultăţi cu transportul angajaţilor săi la unele dintre fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO