Eveniment

Wienerberger a programat investitii de 100 mil. euro

15.05.2008, 19:29 24

Wienerbeger, cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial, a programat, pe termen mediu, investitii de circa 100 de milioane de euro in Romania, fondurile urmand sa fie directionate in unitati de productie si posibile achizitii ale unor jucatori locali.
"Aceste investitii vor fi directionate pentru continuarea extinderii in Romania, ceea ce inseamna fabrici noi - greenfield sau brownfield - iar daca apar oportunitati avantajoase, si pentru achizitii", a declarat seful directiei de relatii publice a grupului austriac, Karin Hofmann.
Wienerberger a investit anul trecut peste 25 de milioane de euro in Romania, in principal pentru constructia si punerea in functiune a unei fabrici, in localitatea Tritenii de Jos, judetul Cluj.
Pana in anul 2012, grupul intentioneaza sa aloce fonduri pentru 25 de fabrici noi de caramizi, dintre care opt in Rusia, restul programului investitional vizand Polonia, Romania, Bulgaria si Europa de Sud-Est, potrivit reprezentantulului Wienerberger. Hofmann a adaugat ca Romania a generat anul trecut 2% din veniturile grupului, aceeasi pondere fiind inregistrata si in 2006.
In conditiile in care Wienerberger a raportat in 2007 venituri consolidate in urcare de la 2,22 miliarde de euro la 2,47 miliarde de euro, reiese ca indicatorul consemnat in Romania s-a majorat anul trecut la 49,5 milioane de euro, de la 44,5 milioane de euro in 2006.
Wienerberger opereaza in Romania, prin Wienerberger - Sisteme de Caramizi, trei fabrici, la Gura Ocnitei, langa Targoviste, la Sibiu si la Tritenii de Jos. La Sibiu sunt produse si tigle din beton si ceramica pentru acoperisuri, prin alte doua companii la care grupul detine participatii, Bramac si Tondach. Totodata, grupul este prezent in Romania si prin compania Semmelrock, specializata in productia de pavele din beton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO