Eveniment

YKK, un fermoar pentru fiecare roman

16.02.2005, 00:00 23

Producatorul de fermoare YKK Romania a inregistrat anul o cifra de afaceri de 2,6 milioane euro si previzioneaza vinzari duble in 2005, pe fondul relocarii activitatilor firmelor mari de textile din Europa de Vest, a declarat ieri directorul financiar al firmei, Vlad Vasiliu.
"Pe piata romaneasca vor veni din ce in ce mai multi producatori importanti din industria textila.  Tot mai multe firme de profil aleg sa-si mute activitatile in tari unde costurile sint mai reduse, iar Romania este privita ca principal actor in zona", a spus Vasiliu.
In opinia lui, in acest an, fabrica firmei de la Buftea va produce 16,5 milioane de fermoare, urmind ca in doi ani, productia fabricii sa ajunga la capacitatea maxima de 20 de milioane de fermoare anual.
"Speram ca in 2006 sa atingem capacitatea maxima, dar depinde foarte mult si cum va evolua piata", a precizat directorul financiar al companiei.
El a mentionat ca, incepind cu anul viitor, compania isi va extinde capacitatea de productie prin diversificarea gamei de produse.
"In paralel vom diversifica oferta si vom furniza clientilor nostri capse si butoni, benzi textile si elemente de plastic. Deocamdata nu putem sa estimam care ar fi investitia pentru aceasta extindere, dar probabil ca va fi mai mare decit cea initiala, de 13,5 milioane de euro", a adaugat Vasiliu.
YKK Romania produce fermoare pentru producatorii din industria usoara de pe piata romaneasca, dar si pentru firme din Franta, Italia, Turcia si Marea Britanie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO