Eveniment

ZF vă prezintă cine conduce România. Cine conduce Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic: un director şi un director adjunct

ZF vă prezintă cine conduce România

ZF vă prezintă cine conduce România. Cine conduce...

Autor: Ramona Cornea

26.01.2024, 17:00 317

♦ CNDIPT avea 35 de angajaţi în septembrie 2023, dintre care 26 sunt inspectori de specialitate, iar patru sunt şefi de serviciu ♦ Dalia-Maria Mircea-Dărămuş şi-a început cariera în 2012, pe poziţia de consilier juridic în Direcţia pentru asistenţă socială şi protecţia copilului Alba Iulia, iar în decembrie 2017 a venit pe poziţia de director al CNDIPT.

Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), instituţie responsabilă de implementarea de principii de politică educaţională şi strategii de dezvoltare a formării profesionale iniţiale prin reţeaua de unităţi şcolare a învăţământului profesional şi tehnic, are la conducere un director şi un director adjunct.

În total, în septembrie 2023 CNDIPT avea 35 de angajaţi, dintre care 26 sunt inspectori de specialitate, iar patru sunt şefi de serviciu, după cum arată datele de pe site-ul instituţiei.

Pe poziţia de director este Dalia-Maria Mircea-Dărămuş, licenţiată în drept la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia şi cu un masterat în protecţia informaţiilor clasificate de la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Directoarea CNDIPT şi-a început cariera în 2012, pe poziţia de consilier juridic în Direcţia pentru asistenţă socială şi protecţia copilului Alba Iulia, iar în decembrie 2017 a venit pe poziţia pe care o ocupă şi în prezent în cadrul CNDIPT.

Dalia-Maria Mircea-Dărămuş este fiica fostei şefe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba Marcela Dărămuş. Presa locală scrie că Marcela Dărămuş, membru PSD, a demisionat din funcţia deţinută la ISJ Alba la începutul anului 2020, imediat după preluarea conducerii guvernului de PNL. Marcela Dărămuş conducea ISJ Alba din aprilie 2015.

Director ajunct este Dana Carmen Stroie, care a venit pe poziţie în anul 2020 şi care lucrează în instituţie încă din anul 2009.  Ea şi-a început cariera pe poziţia de cercetător ştiinţific la Institutul pentru Automatizări Bucureşti în perioada 1984 – 1990.

În total, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic avea 35 de angajaţi în septembrie 2023, dintre care 26 sunt inspectori de specialitate, iar patru sunt şefi de serviciu.

Conform datelor publice de pe site-ul instituţiei, directorul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic are un salariu de bază lunar brut de 12.109 lei, iar directorul adjunct are un salariu de bază brut de 11.503 lei pe lună.

Ambele funcţii primesc un spor lunar pentru condiţii vătămătoare, în cazul directorului este de 1.200 de lei, iar în cazul directorului adjunct este de 1.140 de lei.

 

Cum arată conducerea Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic

Dalia-Maria Mircea-Dărămuş, director

În funcţie din decembrie 2017;

► Licenţiată în drept, Universitatea 1 Decembrie 1918;

► În 2013 şi-a luat diploma de masterat în protecţia informaţiilor clasificate de la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;

► În acelaşi an, 2013, preia poziţia de consilier juridic în unitatea regională POSDRU, centru organizat în cadrul IŞJ Alba;

► În 2014 vine pe poziţia de ofiţer verificare achiziţii publice în cadrul Direcţiei OI POSDRU/OI POCU Bucureşti, unde lucrează până în 2017.

 
 

Dana Carmen Stroie, director adjunct

► În funcţie din septembrie 2020;

► Licenţiată în inginerie, specialitatea electronică şi telecomunicaţii, Institutul Politehnic Traian Vuia, Timişoara.

► Şef serviciu programe de formare profesională şi asigurarea calităţii în IPT, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic, 2009 – 2020;

► Expert naţional pentru România în studiul CEDEFOP „The future of vocational education and training in Europe”, 2020 – 2022;

► Şi-a început cariera pe poziţia de cercetător ştiinţific la Institutul pentru Automatizări Bucureşti, (1984 – 1990).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO