Finanţe personale

Persoanele care nu plătesc trei luni consecutiv contribuţia la pensii pot pierde asigurarea

Persoanele care nu plătesc trei luni consecutiv contribuţia la pensii pot pierde asigurarea

Autor: Mediafax

10.03.2011, 17:43 37

Persoanele care nu plătesc trei luni consecutiv contribuţia lapensii pot pierde asigurarea socială, asigurătorul având în acestcaz posibilitatea să rezilieze contractul, după notificareaasiguratului, potrivit unui proiect de hotărâre privind normele deaplicare a Legii pensiilor.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) asuspus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru aprobareaNormelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 privind sistemulunitar de pensii publice.

Proiectul de act normativ prevede că venitul asigurat înscris încontractul de asigurare socială, la care se datorează contribuţiade asigurări sociale, este ales de persoana interesată. Venitulasigurat poate fi modificat, la solicitarea asiguratului, prinîncheierea unui act adiţional la contractul de asiguraresocialǎ.

Documentul mai stabileşte că, în situaţia nerespectăriitermenului de plată a contribuţiei de asigurǎri sociale, vor ficalculate dobânzi şi penalităţi de întârziere aferente. Citiţi maimult despre sancţiunile pentru persoanele care nu plătesc trei luni consecutivcontribuţia la pensii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO