Fiscalitate

Revoluţie la ANAF: Fiscul vrea să introducă SAF-T pentru toţi operatorii economici

Revoluţie la ANAF: Fiscul vrea să introducă SAF-T pentru toţi operatorii economici

Autor: Alexandru Nanu

11.06.2019, 09:13 8203

ANAF intenţionează ca până la sfârşitul anului următor să introducă pentru toţi operatorii economici sistemul SAF-T (Implementarea Fişierului Standard de Audit). Prin implementarea proiectului pentru „Consolidarea capacităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a susţine iniţiativele de modernizare”, ANAF va avea următoarele obiective:

1. Analiza activităţilor A.N.A.F., precum şi însuşirea bunelor practici în materie de administrare fiscală;

2. Implementarea Fişierului Standard de Audit (SAF-T) reprezentând o structura standardizată a informaţiilor relevante pentru controalele fiscale în vederea reducerii costului conformării pentru societăţi;

3. Formularea de propuneri de amendare a legislaţiei primare şi secundare privind obligaţia contribuabilului de a depune Fişierul Standard de Audit;

4. Îmbunatăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor personalului din cadrul A.N.A.F. privind utilizarea aplicaţiei informatice şi a metodologiei specifice.

La îneputul acestei luni noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunţat că a elaborat, împreună cu Ministerul Finenţelor, un plan de măsuri care vizează o eficientă şi corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat, dar şi transformarea agenţiei într-o instituţie transparentă şi eficientă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO