Fiscalitate

Revoluţie la ANAF: Fiscul vrea să introducă SAF-T pentru toţi operatorii economici

Revoluţie la ANAF: Fiscul vrea să introducă SAF-T pentru toţi operatorii economici

ANAF intenţionează ca până la sfârşitul anului următor să introducă pentru toţi operatorii economici sistemul SAF-T (Implementarea Fişierului Standard de Audit). Prin implementarea proiectului pentru „Consolidarea capacităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a susţine iniţiativele de modernizare”, ANAF va avea următoarele obiective:

1. Analiza activităţilor A.N.A.F., precum şi însuşirea bunelor practici în materie de administrare fiscală;

2. Implementarea Fişierului Standard de Audit (SAF-T) reprezentând o structura standardizată a informaţiilor relevante pentru controalele fiscale în vederea reducerii costului conformării pentru societăţi;

3. Formularea de propuneri de amendare a legislaţiei primare şi secundare privind obligaţia contribuabilului de a depune Fişierul Standard de Audit;

4. Îmbunatăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor personalului din cadrul A.N.A.F. privind utilizarea aplicaţiei informatice şi a metodologiei specifice.

La îneputul acestei luni noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunţat că a elaborat, împreună cu Ministerul Finenţelor, un plan de măsuri care vizează o eficientă şi corectă colectare a veniturilor bugetului general consolidat, dar şi transformarea agenţiei într-o instituţie transparentă şi eficientă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7228
Diferență: 0,0805
Ieri: 4.7227
Azi: 4.1899
Diferență: 0,0286
Ieri: 4.1833
Azi: 5.3006
Diferență: -0,5702
Ieri: 5.3016
Azi: 4.2095
Diferență: -0,0617
Ieri: 4.2120