Grecia

Sarantis cucereşte Europa cu produse cosmetice „made in Romania“

Sarantis cucereşte Europa cu produse cosmetice „made in Romania“

Autor: Cristina Roşca

26.03.2012, 00:05 325

Sarantis, proprietarul producătorului de cosmetice Elmiplant, încearcă să cuce­rească Europa cu produse "made în Ro­mania". Cosmeticele Elmiplant expor­tate sub brandul Bioten au ieşit iniţial pe pieţele din Grecia şi Serbia, prima încer­care având loc în urmă cu circa un an. Evo­luţia pozitivă a vânzărilor din cele două ţări a determinat compania ca în februarie 2012 să înceapă exporturile către ţări precum Bul­garia, Cipru, Turcia, Portugalia şi Mace­donia.

Sarantis România, companie care în urmă cu circa patru ani a achiziţionat pentru 6,5 mil. euro producătorul local Elmi­plant, a exportat anul trecut cosmetice de 6,5 mil. lei (1,5 mil. euro), mult peste aştep­tări, compensând o parte din pier­de­rile de pe piaţa internă.

Constantin Tudorache, care se află în fruntea Sarantis de circa 15 ani, spune că anul tre­cut a fost unul dificil, în special pe piaţa internă. Pentru acest an Sarantis şi-a bugetat o creştere a vânzărilor de 11% com­parativ cu 2011, până la un nivel de 178 mil. lei (41,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO