IMM

Fondul de investiţii Catalyst a cumpărat 13% din dezvoltatorul de jocuri online Green Horse Games

George Lemnaru - unul dintre cei doi fondatori ai companiei - a rămas cu o participaţie de 71,67%

George Lemnaru - unul dintre cei doi fondatori ai companiei - a rămas cu o participaţie de 71,67%

Autor: Ioana Nita

10.03.2015, 00:08 1355

Start-up-ul Green Horse Games, specializat în dezvoltarea de jocuri online, a primit o investiţie din partea fondului Catalyst România, axat pe susţinerea IMM-urilor de tehnologie, pentru a se extinde la nivel internaţional. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Catalyst România a intrat în acţionariatul Green Horse Games printr-o operaţiune de majorare de capital, prima de emisiune fiind de 300.000 de euro, potrivit datelor publicate în decembrie anul trecut în Monitorul Oficial. În urma majorării de capital, fondul de investiţii are o participaţie minoritară în cadrul Green Horse Games, de 13%, acţionar majoritar rămânând în continuare George-Mirel Lemnaru - unul dintre cei doi fondatori ai companiei -, cu 71,67%.

Având în vedere prima plătită pentru 13% din acţiuni, se poate estima că start-up-ul a fost evaluat la circa 3 milioane de euro. La majorarea de capital a Green Horse Games a participat şi Mălin-Iulian Ştefănescu, acţionar minoritar - 11,16% - şi primul investitor care a susţinut proiectul fondatorilor. Ceilalţi acţionari ai Green Horse Games sunt Alexandru-Victor Stroe - 3,43% - şi Ana-Maria Andronic - 0,86%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO