Info

Guo Ping, rotating chairman Huawei: Tehnologia ne poate ajuta să luptăm împotriva virusului pe mai multe fronturi. 5G poate fi folosită pentru a stimula transformarea digitală în toate sectoarele societăţii

Articol cu conţinut publicitar

Autor: Publicitate

30.07.2020, 15:29 3138

Pandemia de COVID-19 a făcut din comunicările online noua metodă de interacţiune, această metodă devenind pentru o scurtă perioadă şi singurul fir care a făcut legătura între persoane, oferind acces la mai multe servicii atât publice, cât şi private. Astfel, Guo Ping, rotating chairman în cadrul Huawei, consideră că tehnologia 5G poate fi folosită pentru a stimula transformarea digitală în toate sectoarele care conturează o societate, dar şi pentru a „lupta cu virusul pe mai multe fronturi”.

„În timpul pandemiei Huawei a organizat mai multe întâlniri online cu clienţii, ca niciodată. Pandemia a modificat modul în care trăim şi lucrăm şi a avut un impact puternic asupra economiei globale. Din fericire, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) ne poate ajuta să luptăm împotriva virusului pe mai multe fronturi. Iar în calitate de companie TIC, este responsabilitatea noastră să folosim tehnologia, împreună cu partenerii şi clienţii noştri, inclusiv transportatorii şi întreprinderile, pentru a avea un impact pozitiv asupra comunităţilor noastre”, a spus Guo Ping.

El a adăugat că gigantul Huawei a identificat nouă scenarii în care tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor poate contribui la combaterea pandemiei de COVID-19, pe baza experienţei acumulate în China, Italia şi alte state importante din lume.

De asemenea, cele nouă scenarii sunt gândite să urmărească parcursul a patru etape ale pandemiei: când primele cazuri încep să crească, când se înregistrează o transmitere pe scară largă, când încep să apară focare şi când începe să aibă loc recuperarea după un vârf pandemic. Astfel, fie că este vorba de sectorul de sănătate, educaţie, cel agricol sau repornirea guvernelor şi a întreprinderilor, tehnologia şi digitalizarea pot susţine activitatea jucătorilor care formează aceste sectoare economice, afirmă Guo Ping.

„Spre exemplu, în timpul pandemiei, ţările din întreaga lume au construit spitale de teren, dar deficitul de medici este reprezintă încă <o durere de cap >. În februarie, Wuhan a construit un spital de teren cu 300 de paturi în doar câteva zile, în timp ce China Telecom a pus în funcţiune o reţea 5G de urgenţă în doar 24 de ore. Cu această reţea, un expert medical de la peste 700 de kilometri distanţă a fost capabil să efectueze ecografii la distanţă pacienţilor din Wuhan. A durat doar 15 minute pe pacient, iar rezultatele au fost perfect clare”, a explicat reprezentantul gigantului Huawei.

El spune că tehnologia permite interacţiunea perfectă între medici şi pacienţi, indiferent de distanţă. „Un alt exemplu, în 2018, primul spital afiliat al Universităţii Zhengzhou a deschis un centru naţional de telemedicină care oferă servicii medicale la distanţă la peste 1.400 de instituţii medicale din China, Zambia, Maroc. În fiecare an, centrul înregistrează peste 40.000 de consultări la distanţă şi 500.000 de diagnostice la distanţă în domenii specializate precum electrocardiografia, patologia şi radiologia. Considerăm că implementarea 5G în domeniul medical ne va ajuta să profităm la maximum de resursele acestui sector.”

Însă, chiar dacă tehnologia va putea controla efectele pandemiei în societate, dezvoltarea industriei IT&C trebuie planificată pe termen lung.

Potrivit informaţiilor deţinute de Huawei, care a înregistrat venituri de peste 55,2 mld. euro în primul semetru din acest an, în creştere cu aproximativ 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în luna iunie a anului 2020, circa 81 de operatori de telecomunicaţii au lansat reţele comerciale 5G, iar ţările şi regiunile acoperite de aceste reţele reprezintau 72% din PIB-ul (Produsul Intern Brut) mondial.

De asemenea, la nivel global există peste 90 de milioane de utilizatori ai tehnologiei 5G. „Peste 700.000 de staţii de bază 5G au fost implementate şi aşteptăm să vedem peste 1,5 milioane până la sfârşitul acestui an. Pe măsură ce implementarea globală 5G începe să se încheie, trebuie să ne consolidăm accentul pe aplicaţiile din industrie. Acest lucru ne va ajuta să dezlănţuim întregul potenţial al 5G”, a adăugat Guo Ping. 

În ultimii 30 de ani, gigantul Huawei a dezvoltat peste 1.500 de reţele în peste 170 de ţări şi regiuni, acestea deservind peste 3 miliarde de persoane din întreaga lume. De asemenea, compania furnizează dispozitive inteligente către 600 de milioane de consumatori şi oferă servicii către 228 de companii ce fac parte din Fortune Global 500. „Jucăm un rol vital în industria IT&C globală şi vom continua să colaborăm cu clienţii şi partenerii noştri pentru a construi un ecosistem robust, concentrându-ne pe aplicaţiile care generează valoare.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO