Info

(P) PURCARI WINERIES PLC ESTE INCLUS ÎN FTSE GLOBAL MICRO CAP INDEX

(P) PURCARI WINERIES PLC ESTE INCLUS ÎN FTSE GLOBAL...

Autor: Publicitate

21.02.2022, 08:00 378

Purcari Wineries Public Company Limited (simbol WINE), unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est a atins o nouă etapă prin îndeplinirea criteriilor de eligibilitate ale FTSE Russell şi a fost inclus în FTSE Micro Cap Index.

Indicele FTSE Global Micro Cap face parte din seria FTSE Russell Global Equity Index Series (FTSE GEIS) şi a fost creat pentru a oferi un barometru cuprinzător şi imparţial pentru tranzacţionarea segmentului de microcap la bursele naţionale. FTSE GEIS include peste 16.000 de titluri de valoare cu capitalizare mare, medie, mică şi micro pe 49 de pieţe dezvoltate şi emergente la nivel global, cu o gamă largă de indici modulari disponibili pentru a viza pieţe şi segmente de piaţă specifice.

FTSE Russell este un furnizor global de top de soluţii de benchmarking, analiză şi date pentru investitori, oferindu-le o viziune precisă asupra pieţei relevante pentru procesul lor de investiţii. Seria Index se concentrează pe aplicarea celor mai înalte standarde ale industriei în proiectarea şi guvernanţa indicilor, utilizând în acelaşi timp o metodologie transparentă, bazată pe reguli şi informată de comitete independente ale participanţilor de top pe piaţă. FTSE Russell este deţinută în totalitate de London Stock Exchange Group.

Acesta este un rezultat al efortului continuu de îmbunătăţire a performanţei operaţionale şi financiare ale grupului vinicol care are 6 platforme de producere în Moldova şi România. „Includerea Purcari Wineries în indicele FTSE Russell Global Micro Cap reconfirmă ambiţiile noastre de creştere şi extindere pe piaţa de capital şi este încă un pas spre atingerea viziunii  de a deveni campionul incontestabil al industriei vinului din regiunea Europei Centrale şi de Est. Aceasta este o realizare importantă care în continuare măreşte vizibilitatea Purcari Wineries Group faţă de comunitatea globală de investitori, cât şi a Europei Centrale şi de Est ca o regiune atractivă pentru investiţii.” a declarat Eugen Comendant, Director Operaţional Purcari Wineries PCL.

ÎN CLUBUL EXCLUSIVIST AL CELOR MAI BUNE VINURI ALE LUMII

Purcari este brandul de referinţă al Grupului, datând din 1827. Cu o prezenţă activă la cele mai importante concursuri din industria vinului, vinăria Purcari a devenit în 2021 cea mai premiată vinărie din lume, cu 333 de medalii de aur şi de argint la cele mai renumite concursuri internaţionale. „Cel mai bun producător din Moldova”, „Premiul special al Somelierilor Internaţionali”, „Premiul special Moldova”, „Grand Gold” sau „Best în Show” sunt doar câteva titluri cu care Purcari se poate mândri. O performanţă greu de egalat şi la care pot aspira doar cei mai buni din industrie, dar care pentru Purcari a devenit realitate prin multă perseverenţă, viziune lucidă şi lipsa oricăror compromisuri atunci când vine vorba despre standardele de calitate.

Desemnarea Negru de Purcari drept unul dintre vinurile clasice top ale lumii (Wine of the Year Decanter 2021) a continuat seria succeselor şi reprezintă probabil cea mai mare realizare la capitolul recunoaştere internaţională şi un motiv extraordinar de mândrie pentru producătorul moldovean.

DESPRE PURCARI:

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar şi Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri şi brandy din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul gestionează aproximativ 1,350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Purcari Wineries PCL este lider pe segmentul vinurilor Premium din România, cu o cotă de 30% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de ţări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din regiunea Europei Centrale şi de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum şi cea mai bine cotată cramă pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 65,000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienţă în domeniul vinicol şi este susţinut de investitori instituţionali de top precum: Conseq, East Capital, Fiera Capital, Franklin Templeton, Horizon Capital şi SEB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO