Info

Peste 1.000 de angajati afectati de restructurari in FMCG

29.11.2007, 16:45 14

Peste 1.000 de angajati au fost afectati de inchiderea fabricilor din industria bunurilor de larg consum (FMCG - Fast Moving Consumer Goods) in ultimii doi ani, lideri de piata precum Bunge, Coca-Cola, Friesland, Heineken, InBev sau Unilever mizand pe continuarea investitiilor in cele mai profitabile centre de productie.
Bunge a dat startul la sfarsitul anului 2005, cand a inchis fabrica Muntenia Bucuresti, cu un total de 210 angajati, dupa ce in cursul acelui an fabrica inregistrase pierderi de 7,7 mil. euro, din cele 13,3 mil. euro cu care producatorul american a ramas pe minus la finele acelui an. Anul acesta, liderul pietei locale a uleiurilor vegetale a inchis si fabrica Interoil din Oradea, care avea 194 de angajati.
Cel mai mare jucator de pe piata lactatelor, Friesland, a inchis de asemenea anul acesta doua dintre cele sapte fabrici detinute de companie pe plan local, cele doua unitati de productie insumand 184 de angajati, circa 11% din totalul de 1.649 angajati detinuti de companie la finele anului trecut.
De fiecare data, angajatorii au oferit fiecarui angajat posibilitatea relocarii intr-un alt centru de productie, a ocuparii unui loc vacant din companie sau au acordat pachete compensatorii si asistenta pentru gasirea unui nou loc de munca. In majoritatea cazurilor insa, angajatii au ales sa paraseasca compania.
Spre exemplu, in cazul imbuteliatorului Coca-Cola HBC care a decis anul acesta sa transfere productia fabricii din Capitala la Ploiesti, 100 de angajati dintr-un total de 125 au decis sa paraseasca compania.
Cititi mai multe detalii despre restructurarile din FMCG in pagina 12

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels