Info

Ţara unde aurul creşte în copaci

Ţara unde aurul creşte în copaci

Autor: Cătălina Butan,

23.10.2013, 15:22 4560

Un grup de cercetători australieni a descoperit particule de aur în frunze de eucalipt într-o regiune din Australia, scrie CNN.

Oamenii de ştiinţă de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO) au făcut această descoperire în regiunea Kalgoorlie, o zonă bogată în resurse  din vestul Australiei, în care s-au descoperit numeroase zăcăminte de aur la finalul secolului al XIX-ului.

Potrivit lucrării lor de cercetare, publicate în revista Nature Communication, rădăcinile puternice ale eucalipţilor şi acacilor absord din pământ particule minuscule de aur pe care le depozitează în frunzele lor. În vremuri de secete, rădăcinile lor pătrund adânc în pământ în căutare de apă, atât de adânc încât ajung până la depozite de aur. Cercetătorii australieni susţin astfel în studiul lor că adsorbţia biogeochimică a aurului este posibilă şi că descoperirile lor pot duce la găsirea unor metode mai eficiente de prospecţiune a aurului.

Din păcate, aurul din frunzele de eucalipt se poate vedea doar la microscop şi nu poate fi observat direct de către ochiul uman.

Nu este o noutate faptul că plantele absorb minerale, precum aurul, prin frunzele sale, însă niciun cercetător nu a reuşit să descopere pănâ acum că aceste minerale provin din depozite adânci din pământ şi nu din depozite de suprafaţă, mai notează CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO