Info

(P) Attila Gorbai, Tenrom: Curăţenia în instituţiile publice poate fi dusă la un alt nivel fără investiţii majore

(P) Attila Gorbai, Tenrom: Curăţenia în instituţiile...

Autor: Publicitate

22.04.2020, 11:00 700

Bugetul de investiţii nu mai este un impediment când vorbim despre excelenţă în curăţenie. 

„Considerăm că, atât în acest context, cât şi după aceea, instituţiile publice trebuie să ia mult mai în serios nivelul de calitate al procesului de curăţenie. Pentru acest lucru, nu va mai fi suficientă doar existenţa unui personal instruit, ci, mai mult, managerii din sectorul public ar trebui să ia în considerare închirierea sau achiziţia echipamentelor de curăţenie care să le permită trecerea la următorul nivel al curăţeniei. Acest proces va însemna mai ales mecanizare, adică folosirea de aparate şi maşini de curăţenie performante.” - declară Attila Gorbai, General Manager Tenrom

Starea de pandemie care persistă de mai bine de o lună vine să pună accent acum, mai mult la niciodată, pe necesitatea unui protocol riguros de curăţare şi igienizare a instituţiilor publice. Constant, acestea se confruntă cu provocări în ceea ce ce priveşte bugetul destinat administrării, iar curăţenia tinde să ocupe ultimele locuri în lista de priorităţi. Fie că ne referim la spitale, şcoli, sediile administraţiei locale/naţionale sau alte tipuri de instituţii publice, nu ar trebui să existe loc pentru eşec atunci când vine vorba de menţinerea standardelor excelente de igienă. Dezinfecţia poate fi efectuată numai pe suprafeţe bine curăţate, iar aici intervine necesitatea ca instituţiile să înceapă procesul de mecanizare a curăţeniei şi să utilizeze obligatoriu echipamente profesionale de curăţenie.

Tenrom, unul dintre principalii lideri de pe piaţa echipamentelor de curăţenie, îşi doreşte să vină în ajutorul instituţiilor publice, punându-le la dispoziţie cele mai avansate tehnologii la preţuri accesibile: „Dacă îţi doreşti să iei o decizie bună pentru instituţia pe care o conduci, poţi să faci un pas mare înainte chiar şi cu un buget redus.” - menţiona Attila Gorbai

 

Standardele înalte de curăţenie, mai accesibile 

Tenrom propune sectorului public o soluţie pentru a facilita accesul instituţiilor la standarde înalte de curăţenie: serviciul de închirieri echipamente. Prin sistemul de închirieri oferite de Tenrom, orice instituţie publică poate beneficia de echipamentele necesare la preţuri mai mult decât acceptabile. Important de menţionat este faptul că, în preţul chiriei, sunt incluse livrarea utilajului, instruirea personalului şi asigurarea service-ului pe întreaga perioadă contractuală pentru a menţine o bună funcţionare a echipamentului.

Această nişă de activitate reprezintă un business cu cifra anuala importanta, implementat, până acum, doar de afacerile din mediul privat. Compania îşi doreşte, în prezent, o orientare puternică înspre instituţiile publice, care pot avea acces la echipamente curăţenie în sistem de chirie fără necesitatea unor investiţii.

Astăzi, Tenrom are peste 500 de echipamente închiriate către diferite fabrici, lanţuri de magazine, prestatori de servicii de curăţenie şi credem că a venit momentul în care şi instituţiile publice ar trebui să implementeze noi standarde pentru procesul de curăţenie.

Până în acest moment, managementul public a manifestat, pe fondul unui buget limitat, o reticenţă privind contractarea echipamentelor performante de curăţenie. De cele mai multe ori, clientul se gândeşte că trebuie să dispună de câteva mii de euro pentru a se bucura de beneficiile unei maşini de spălat pardoseli în incinta clădirii pe care o conduce. 

În mod normal, achiziţionarea unui aspirator profesional poate să varieze între 2.000 şi 10.000 de euro, sau chiar mai mult iar pentru o clădire cu două sau trei niveluri, va fi necesară utilizarea a mai mult de un dispozitiv. Prin serviciul de închiriere, însă, un ansamblu de echipamente necesare unei clădiri de acest gen poate fi disponibil pentru o taxă lunară începând cu 750 lei plus TVA. Această sumă acoperă accesoriile adiacente (perii, lamele etc.), livrarea şi instalarea dispozitivului, training pentru personalul actual şi serviciul de întreţinere al echipamentului.

 

Asistenţă susţinută cu profesionalism şi service pe nivel naţional 

Serviciul de închirieri este disponibil clienţilor Tenrom încă din 2012, asigurând distribuţia de echipamente de curăţenie către centre comerciale, fabrici, instituţii publice şi private sau chiar firme de curăţenie. Cu o flotă naţională ce însumează peste 500 de dispozitive, compania deţine probabil cel mai mare parc din România de astfel de echipamente aflate în sistem de închiriat. 

Unul dintre beneficiile sale majore este service-ul inclus. De foarte mult timp, Tenrom acordă resurse importante dezvoltării serviciilor complementare maşinilor de curăţenie. Acestea au devenit la fel de importante sau chiar mai importante decât dispozitivul însuşi, asigurând clientului confortul unei intervenţii prompte în cazul unei eventuale defecţiuni.

Sesizarea problemelor tehnice se face prin simpla completare a unui formular chiar pe site-ul Tenrom. Acesta ajunge direct la coordonatorul de zonă care poate decide eficient măsurile necesare, fără alţi paşi intermediari. Compania deţine puncte de service în Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, ceea ce facilitează desfăşurarea unei munci eficiente şi rapide a profesioniştilor Tenrom în relaţia cu clienţii. Intervenţia echipei de asistenţă se va face la faţa locului în termen de 24-72 de ore de la semnalarea problemei.

Contractarea serviciului de închiriere echipamente nu presupune o procedură complicată, toate datele de contact sunt disponibile chiar pe site-ul companiei. Serviciul de achiziţie sau închirieri de maşini pentru curăţenie poate fi accesat de către instituţii şi prin intermediul platformei de achiziţii publice SICAP. 

 

Îndemn la responsabilitate

Tenrom îşi doreşte să aducă un impact pozitiv asupra comunităţii din care face parte, să se implice şi să sprijine instituţiile publice în crearea unui mediu curat şi sigur atât pentru angajaţi, cât şi pentru acele persoane care le trec pragul în fiecare zi. Acum, mai mult decât oricând, curăţenia a devenit sinonimă cu siguranţa, iar orice abatere de la standardele de igienă îi pun în pericol pe membrii societăţii noastre. Tenrom luptă, aşadar, să transforme excelenţa în curăţenie în normalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO