Media & Advertising

Barclay, o banca cu vedete

04.04.2003, 00:00 11

Samuel L. Jackson, celebrul actor din filme precum Pulp Fiction si Shaft si Ridley Scott, regizorul celebrului film Gladiator (Gladiatorul) sunt numele care apar pe genericul ultimelor spoturi pentru Barclays, a treia mare banca din Marea Britanie, relateaza Wall Street Journal Europe.
Spoturile il infatiseaza pe Jackson care monologheaza pe teme care nu preau au multe lucruri in comun cu o banca. Intr-o reclama actorul merge prin zapada in timp ce se intreaba daca stiloul pe care il tine in mana este un obiect vechi pretios care a apartinut candva lui Mark Twain sau "doar un stilou vechi gasit intr-o curte din Connecticut".
Ar fi nerealist sa incerci sa explici beneficiile anumitor produse bancare intr-un spot de 40 de secunde, spune Simon Gulliford, directorul de marketing al bancii. In schimb, "scopul reclamei este sa ii faca pe oameni sa creada ca organizatia chiar poseda un anumit nivel de experienta, pentru ai incuraja sa deschida un dialog", spune Gulliford.
Unele voci critice afirma ca exista pericolul ca dupa vizionarea spoturilor spectatorii sa ramana mai degraba nedumeriti decat intrigati si ca ei si-l vor aminti pe Samuel L. Jackson insa nu si banca Barclays. Totusi, nimeni nu poate sa conteste faptul ca spoturile reusesc sa se diferentieze de abordarea obisnuita care infatiseaza bancile mai degraba ca pe niste prieteni decat banci pur si simplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO