Media & Advertising

Dinu Patriciu, gata sa preia ziarul Adevarul

30.06.2006, 21:05 5

Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele si actionarul majoritar al Rompetrol, este pe punctul de a prelua controlul in cotidianul Adevarul, alaturi de alti investitori. "Ne apropiem de finalizarea unui acord privind preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre un grup de investitori, printre care ma numar si eu", a declarat Patriciu.
Ana-Maria Tinu, principalul actionar al Adevarului (84%), care a ezitat sa foloseasca termenul "tranzactie", a declarat pentru ZF ca este vorba de "un proiect de dezvoltare a ziarului si brandului Adevarul". Tinu a mai precizat ca acordul respectiv cu grupul de investitori, printre care se numara si Patriciu, va intra in vigoare "cat de repede cu putinta".
La randul sau, Aurelian Amuraritei, directorul executiv al ziarului, a spus ca o data cu realizarea acestui acord, se va infiinta grupul de presa Adevarul Holding, care va cuprinde, pe langa cotidianul Adevarul, si postul de televiziune Adevarul TV, un tabloid si "poate un ziar financiar, dar mai incolo", a declarat acesta. Intrebat cum va relationa Adevarul cu Satiricon - trustul de presa culturala finantat de Dinu Patriciu (coactionar) si care editeaza, printre altele, Dilema Veche, Plai cu boi si Romania literara -, Amuraritei a spus ca Satiricon va fi integrat holdingului Adevarul.
Conform ultimelor date ale Studiului National de Audienta (pentru perioada 25 aprilie 2005 - 16 aprilie 2006), Adevarul are o audienta medie zilnica de 327.000 de cititori, in scadere cu 4,7% fata de livrarea anterioara. Pe acelasi segment, Adevarul este surclasat de la distanta de Evenimentul zilei (596.000 de cititori) si Jurnalul national (761.000 de cititori).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO