Media & Advertising

Dubla aniversare pentru Playboy, marcata printr-o editie speciala

05.11.2004, 00:00 29



Playboy Romania celebreaza dubla aniversare a 50 de ani de la aparitia pe piata din SUA si a 5 ani la noi, printr-o editie speciala de 240 de pagini care se va gasi pe piata pana in februarie 2005.



Aceasta editie lansata pe piata la 1 noiembrie se gaseste in paralel cu numerele obisnuite ale revistei, distribuindu-se atat conventional, la chioscuri, cat si in librariile de lux. Primele 800 de exemplare au fost distribuite invitatilor de la dubla petrecere aniversara care a avut loc pe 28 octombrie, la Palatul de la Snagov.



Editia speciala, cu un format de catalog, prezinta un sumar cu totul diferit de numerele obisnuite ale revistei, fiind practic o istorie in imagini a celebrului magazin de life style masculin.



?Foarte putine din cele 19 editii nationale Playboy s-au incumetat sa faca astfel de editii speciale. Printre acestea, sunt sigur ca se numara si Grecia", a declarat Dan Silviu Boerescu, director executiv al publicatiei.



Editia aniversara lansata in Romania cuprinde istoria Playboy pe decade, viata fondatorului revistei Hugh Hefner la Playboy Mansion, o antologie de arta fotografica din toate domeniile, o selectie din cele peste 700 de interviuri din Playboy America, cele mai interesante fotografii nud din Playboy America de la Marilyn Monroe la Pamela Anderson. De asemenea, nu au fost uitate sectiunile playmate, masinile playboy pe decade, topul destinatii turistice adus la zi, o antologie de umor Playboy - umor si cancan etc.



Desigur, din revista nu lipseste o trecere in revista a ceea ce inseamna istoria Playboy Romania - momentele din evolutie, cele mai cunoscute vedete care au pozat, si selectiuni din cele mai bune interviuri.



?Catalogul are un layout interesant, cu poze foarte mari, iar informatia este extrem de concisa", a declarat Boerescu. Daca un numar obisnuit al revistei costa 69.000 lei - la 132 de pagini - acesta cu 240 costa 199.000 de lei. A fost editat in 15.000 de exemplare, editorii fiind convinsi ca tirajul se va epuiza rapid.



Potrivit directorului executiv al publicatiei, aceasta editie a fost un suport publicitar foarte tentaant, numarand circa 35 de pagini de publicitate. Succesul editiei speciale este incurajant, editorii gandindu-se deja la un catalog de life style pe 300 de pagini care ar urma sa apara anul viitor, cam in aceeasi perioada. ?Pentru ca Playboy inseamna nu doar femei frumoase ci si un standard inalt de viata, marcat de lucruri de calitate", a explicat Boerescu.



Aventura inceputa acum jumatate de secol intr-o garsoniera de burlac din Chicago, cand Hugh Hefner a scos pe piata primul numar Playboy, folosind fotografiile nud ale celebrei Marilyn Monroe a continuat reusind sa impuna un nou stil de viata pentru barbatul contemporan.



Desi la inceput, nici macar creatorul ei nu s-a asteptat ca revista sa se bucure de succes, Playboy a devenit in scurt timp liderul mondial al revistelor de life style masculin, pozitie in care se mentine si azi. Editiei americane i se alatura alte 19 editii nationale, printre care si cea din Romania, lansata in octombrie 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO